Kimlik Göstermeyen Polise Ceza Geliyor

Kimlik Göstermeyen Polise Ceza Geliyor

İçişleri Bakanlığı Avcılar'daki sahte polis olayından sonra önlemleri sıkılaştırdı. Bunlardan biri de kimliğini göstermeyen polise ceza..

İstanbul Avcılar'da milyonları dehşete düşüren sahte polis olayından sonra İçişleri Bakanlığı, sert tedbirler aldı. Bakanlığın genelgesinde polis kıyafeti ve aksesuarlarının satışına kısıtlama getirilecek. Kimlik göstermeyen polisler hakkında yasal işlem yapılacak. Dijital ortamda hazırlanacak yeni kimlikler uzaktan da ayırt edilebilecek.

Polis kılığına girip kulüp basan, ve bir kadını kaçırıp tecavüz eden şehir eşkıyalarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Konunun ardından önemli bir çalışma başlatan bakanlık, polislerle ilgili radikal kararlar aldı. Bu kapsamda, polis kıyafeti ve aksesuarlarının satışına kısıtlama getirilecek.

Kimlik göstermeyen polisler hakkında yasal işlem yapılacak. Dijital ortamda hazırlanacak yeni kimliklerin, sahtesinin yapılması mümkün olmayacak. Kimliklerin uzaktan dahi bakıldığında ayırdedici özellikleri bulunacak ve kokartla birlikte kullanılacak.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki olayla ilgili iki polis başmüfettişini görevlendirdi. Müfettişlerin, polis kıyafetlerinin temini noktasında araştırma yaptığı ve bununla ilgili önlemler üzerinde çalıştığı öğrenildi.


www.objektifhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.