Kılıçdaroğlu:Satamazlar direneceğiz

Kılıçdaroğlu:Satamazlar direneceğiz

Çanakkale mitinginde vatandaşların taşıdığı “Üç tarafı denizlerle çevrili 80+1'den oluşan Türkiye Cumhuriyeti Satılıktır. Müracaat AKP Emlak” yazılı pankartı okuyan CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Satamazlar. Direneceğiz, mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Edremit, Çanakkale ve Afyonkarahisar’da partisince düzenlenen mitinglerde konuştu. Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de partililere şöyle seslendi:

- (Üç tarafı denizlerle çevrili 80+1’den oluşan Türkiye Cumhuriyeti Satılıktır. Müracaat AKP Emlak, yazılı pankartı okuyup) Satamazlar. Direneceğiz. Mücadele edeceğiz. Gerçi ben çok eskiden ’Siz bu ülkeyi pazarlıyorsunuz’ dediğim zaman önce çok kızdılar. Sonra Başbakan Ak Parti grup toplantısında ’Benim görevim ülkemi pazarlamaktır’ dedi. Ülkeyi pazarlamakla görevli olan bir kişi bu ülkenin yurttaşlarına hizmet verebilir mi? Bütün Türkiye’de yurttaşların borcu 2002’de 6 milyardı. 2010’da 175 milyara çıktı. 33 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Ne oldu bu paralar. Vatandaşa hesap verdiler mi? Size sözüm var. Son kuruşuna kadar toplanan vergilerin CHP iktidarında hesabını vermek namuslu siyaset anlayışımızın bir sonucu olacaktır.

Atatürk’ü Atatürk  yapan Çanakkale’dir

- Çanakkale, Anadolu’nun her yerinden insanları, şehitlerimizi bağrında barındıran yer. Çanakkale sadece Anadolu insanını değil, ta uzak diyarlardan gelip burada kendi davası uğruna mücadele edip, bu topraklarda kalan Anzaklar’ın da kentidir. Mustafa Kemal (Onlar geldiler, burada öldüler. Anadolu toprağındalar. Artık onlar da bizim çocuklarımız) diyor. Çünkü Kurtuluş Savaşını yapanlar kimseye kin gütmedi. Onlar Anadolu suyunu içmişlerdi. Kin tutmak onların kitabında yazmıyor. Çanakkale’de bu ülkenin topraklarında yatan herkese Allah rahmet eylesin diyoruz. Onlar bizim onurumuzdur diyoruz. Eğer bugün bu coğrafyada huzur içinde yaşıyorsak, onların verdiği mücadelenin sonucudur. Unutmayın, Atatürk’ü Atatürk yapan Çanakkale’dir.

- Geçen gün Balıkesir’de bir şehit annesiyle konuştum. Diyor ki ’Benim oğlum şehit oldu. Bu vatan uğruna herkesin çocuğu şehit olabilir. Ama benim kardeşimin oğlu askere gitmesin’ diye uğraşıyoruz. Madem ki Çanakkale barışın kentidir. Madem ki Çanakkale’de Anadolu’nun her coğrafyasından insanımız bu ülkeyi savunmak için bu topraklarda beraber kucak kucağa yatıyorlarsa size sözüm var. Anadolu coğrafyasında terörü bitireceğiz, barışı, kardeşliği egemen kılacağız.

Çanakkale’de 15 bin kişi dinledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 15 bin kişiye seslendi. Yerel giysiler içindeki genç kızlar Kılıçdaroğlu’nu büyük bir dikkatle dinlerken, açılan pankartlarda iktidara mesajlar vardı. “ AKP=Siyanür. Kemal Amca bizi kurtar” pankartı da dikkat çekti.

Nâzım’lı 3 fidanlı miting

EDREMİT’te yaklaşık 5 bin kişiye konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

- Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne istediğini yıllarca önce Nazım Hikmet, ‘Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe’ dizeleriyle anlatmış. Bizim dileğimiz de bu. Bir ağaç gibi tek ve hür olalım, bir orman gibi kardeşçe yaşayalım. İsteğimiz bu bizim.

- Mayıs ayındayız. 6 Mayıs, 3 fidanımızın askeri cunta tarafından idam edildiği tarih. Geçmişte onlar kimseyi öldürmediler. Onların bir tek arzusu vardı Türkiye bağımsız olsun. Aynı arzuyu, aynı bağımsızlık talebini biz her gün yineliyoruz. Çünkü biz demokratız. Çünkü biz özgürlükten yanayız.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17839083.asp?gid=381

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.