Kılıçdaroğlu'ndan telefonla miting

Kılıçdaroğlu'ndan telefonla miting

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen mitinge hava muhalefeti nedeniyle katılamayınca alandakilere telefonla hitap etti.

İlçenin Azerbaycan Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılamayan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsündeki parti yetkililerini telefonla aradı ve kurulan ses düzeniyle halka seslendi.

Yetkililerin kendilerine, hava muhalefeti nedeniyle helikopterin Şebinkarahisar'a gidemeyeceğini ilettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu planlanmış bir programdı ancak yaşanan sorun nedeniyle seçime saatler kala Şebinkarahisarlı hemşehrilerimizle buluşamadık. Şebinkarahisar'ın tüm sorunlarını biliyorum. İlçenin sorunları konusunda, ilçenin sorunlarının yer aldığı bir dosya tarafıma bildirildi. Bu dosyayı çok iyi inceledim. Şebinkarahisar ziyaretim bugün nasip olmadı. İnşallah ilk ziyaretimi başbakan olarak Şebinkarahisar'a yapacağım."

CHP'nin Giresun 1. sıra milletvekili adayı Selahattin Karaahmetoğlu da konuşmasında, Kılıçdaroğlu'nun katılamamasının kendilerini üzse de alandakilerin coşkusu ve desteğinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Karaahmetoğlu, şunları söyledi:

"Şebinkarahisar'ın katmerleşmiş sorunları vardır. Bu iktidar partisi ne yazık ki bu sorunlara çözüm üretememiştir. Özellikle Şebinkarahisar'ın ve çevresindeki diğer ilçeleri Giresun'a bağlayacak, ulaşımda sorunu sona erdirecek olan Eğribel Tüneli'nin yapılması sözü var ancak ortada bir proje yok. Biz bu seçim öncesi verilen 'tünel yapacağız' sözünü samimi bulmuyoruz. Bunlar AK Parti görevlilerinin samimi olmayan açıklamalarıdır. CHP iktidarında Şebinkarahisar'ın tüm sorunları çözüme kavuşturulacaktır."

İptal edilen Sivas mitingini yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra 25 Mayıs'ta Gümüşhane mitingi sonrası helikopterinin arızalanması nedeni ile iptal edilen Sivas mitingini bugün gerçekleştirdi.

AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Yolda gelirken bir afiş gördüm, istikrar sürsün Sivas büyüsün. Sivas büyüdü mü? Sivas'ın büyümediğini bende biliyorum. Milletvekili sayısı 6'dan 5'e düştü.12 Haziran'da sandığa gidip size yalan söyleyen siyasi iktidara hesap soracaksınız. 4 Eylül 1919'da Cumhuriyet'i Sivas'ta kurduk. Bu kongre CHP'nin ilk kongresidir. CHP'nin ilk kongresine ev sahipliğini Sivas yapmıştır. Sivas'tan oy istiyorum. Sivas ayağa kalksın, Sivas kendisini sömüren aldatan AK Parti'den hesap sorsun istiyoruz" diye konuştu.

"Ezberini bozdum, ağzı bozuldu"

Miting alanındaki açılan pankartları da okuyan Kılıçdaroğlu, "Tayyip Tayyip yine yaptın, ayıp, Türkiye'de trilyonlar kayıp" dövizi okuyarak, şöyle davam etti:

"Trilyonların kayıp olduğunu ben biliyorum. Birisinin götürdüğünü de biliyorum. Bir askeri dikim evi vardı. Yıllar yılı buradaydı. 1940'lardan beri buradaydı. 300 kişi çalışıyordu. Evlerine helal ekmek götürüyorlardı. Ne yaptılar ettiler onu da İstanbul'a taşıdılar. Yetkiyi verin 13 Haziran'da halkın başbakanı olacak Kılılçdaroğlu hesabını soracaktır. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ben Sivas'a işkence de yapsam nasıl olsa Sivaslının oyu çantada keklik diyor. Sivaslının oyu AKP için çantada keklik mi? O zaman hayrınızı sandıkta göstereceksiniz hayırlı bir iş yapacaksınız CHP'nin altı okunun altına evet mührünü basacaksınız. Çiftçi için söylüyorum mazotun litresini 1,5 lira yapacağım çiftçinin emeklilik borçlarını ve faizlerini sileceğim. İlk 4 ayda halkın iktidarında mazotu 1,5 lira yapmazsam çiftçinin emeklilik borcunu ve faizini silmezsem hem başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım. Söz veriyorum size. 1923'te Cumhuriyeti kuranlar şunu söylediler. Çiftçi milletin efendisidir. Onlar güzel bir ülke mutlu bir Türkiye yaratmak istiyorlardı. Onlar istiyorlardı ki üreten kazansın, çalışan kazansın. Herkesin hak ettiği katma değer hakça verilsin. Peki 2011 Türkiye'sinde Recep Bey ne dedi köylü için, 'Al ananı da git' dedi. Bu insanın yüreğinde insan sevgisi var mı? Ana sevgisi var mı, anaya saygı var mı. O zaman bütün analardan bir şey istiyorum. Nüfusun yarısı sandığa gideceksiniz, size hakaret eden Recep Tayyip Erdoğan'a hesap soracaksınız. Siz söz verdiniz, Recep Bey Ankara'dan duydu kesinlikle ezberi bozulmuştur. Ezberini bozdum, kimyasını bozdum şifresini çözdüm. Artık iflah olamaz ağzı da bozuldu."

"Sevsinler istikrarını"

En çok mağdur olan ve sıkıntıya girenlerin esnaf kesimi olduğunu ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çiftçiye para vermezsen, çiftçiyi desteklemezsen esnaftan kim alışveriş yapacak. Açlığı getiriyorsun, yoksulluğu getiriyorsun, anne karnında açlıktan ölen bir Türkiye yaratıyorsun, sonra da diyorsun istikrar sürsün. Sevsinler senin istikrarını. Ben köşeyi döneyim millet yoksulluk içinde kalsın onun istikrarı bu. CHP'nin iktidarında da halk köşeyi dönecek, hortumcular yoksullaşacak. Bunu unutmayın. Sivas'ta da çok fazla taşeron işçi var. Taşeronluğu tarihe gömeceğim. Herkes sendikalı toplu sözleşme hakkına sahip olacak. Taşeron işçisi kardeşlerim duysunlar. Bu mücadele halkın mücadelesi örgütlü toplumun mücadelesidir. CHP işçinin partisidir. Köylünün partisidir. Emeklinin partisidir. Gençlerin partisidir. Kadınların partisidir. CHP herkesin partisidir. CHP varsa herkes için var. Anneler sandığa gideceksiniz. 1 Milyon 700 bin çocuğunuzun şifreli sınav mağduru olduğunu biliyorsunuz. 1 Milyon 700 bin çocuğunuzun umudunu söndüren AKP'ye ders verin."

Cnn Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.