.Kılıçdaroğlu türbana son noktayı koydu!

.Kılıçdaroğlu türbana son noktayı koydu!

"Üniversitelerde olur ama ilk ve ortaöğretimde olmaz"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, türbana özgürlüğün çerçevesini Abant kampında çizdi. “Angola'da, İngiltere'de de kural vardır, herkes uyar” diyen Kılıçdaroğlu, ilk ortaöğretim ve kamu hizmeti dışında türbana serbestlikten yana olduğunu söyledi.

Abant kampının ikinci günü sabahın erken saatlerinde kar altında yürüyüş yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, türban özgürlüğünün çerçevesini çizdi. “Milletvekili Meclis'te Genel Kurul'a kravatsız girebiliyormu?” diye soran CHP Lideri'nin açıklamaları şöyle:

Milletvekillerinin belli endişeleri var, bu çok doğal. Üniversitelerde türbanlı öğrenciye ilke olarak kimse karşı değil ama, sonuçta bunun birmahalle baskısına dönüşerek başı açık kızların baskı altında kalmasını doğuracağı bir sürecin endişesini taşıyorlar.

'SINIR BELİRLENMELİ'
Türbana karşı değiliz. Ancak sınırları belirlenmeli. Zaten tartışmanın nedeni de bu. Sayın Başbakan'ın bu konudaki düşüncelerini daha açık kamuoyuna aktarmasını isteriz.”

Üniversitelerde türban olabilir. Kamuda hizmet verenler de veya ilk ve ortaöğretimdüzeyinde türban olmaz. Orada zorunlu eğitimvardır. Kamuda da öyle. Bir milletvekili TBMMGenel Kurulu'na kravatsız girebiliyormu? Hayır. Kuralı kimkoydu? Devlet koydu, herkes uyacak.

Sadece bizim ülkemizde mi böyle? Hayır. Papua Yeni Gine'de de, Angola'da da, İngiltere'de de böyledir. Özgürlük; bir kişinin 'Ben istediğim her şeyi yaparım' demesi anlamına gelmez. Özgürlük devletin koyduğu kural ve yasalar çerçevesinde insanlara tanınan hak ve yetkilerin kullanılmasıdır.

Kılıçdaroğlu, 'tek tip askerlik' tartışmalarına ilişkin ise Başbakan Erdoğan'- a destek verdi: “Askerlik teknik bir konu. Politikacıların bu kadar teknik bir konuda “Şöyle olsun, böyle olsun” demesi doğru değil. Sayın Başbakan araştırılmasını istemiş. Bana göre doğru yapmış.”

'DİN EDEBİYATI'
Kemal Kılıçdaroğlu, Abant kampı sonrası Mudurnu'ya geçerek vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Hiçbir ülkenin başbakanı çıkıp 'Her üniversiteyi bitiren iş bulacaktır diye bir kural yoktur' demez. Ama bu ülkenin Başbakanı çıkıp söyleyebiliyor. Sayın Başbakan herkesin çocuğu senin çocuklarınla aynı şartlardamı? (Başbakan'ın oğlu) Bir dönem'Yurt dışında çalışacağım' dedi. Sonra gelip valinin gözetiminde askerlik yaptı.

Bunların çok güzel bir politikası var. Vatandaşın arasına girerler, din iman edebiyatı yaparlar. Bir köşeyi dönerler, hepsi han hamamsahibi olmuş. Yahu kardeşimdaha dün din imandan bahsediyordun bu han hamamnasıl oldu, köşeyi nasıl döndün? İşte bu soruyu sormamız lazım.”

Yargıtay'dan ikinci yazı geldi
Abant'ta muhaliflerin gündeme getirdiği, Yargıtay'ın tüzük kurultayıyla ilgili CHP'ye gönderdiği yazının ardından, Yargıtay'ın partiye bir yazı daha gönderdiği öğrenildi. Genel Sekreter Önder Sav'ın yazıyla ilgili, “Yargıtay ile farklı düşünüyoruz. Belki bu konuda Anayasa Mahkemesi hakemlik yapabilir. Ama bu yazı bir uyarı yazısı değil” dediği öğrenildi.

'KAMPLAR DEVAM EDECEK'
Abant kampında güne kar yağışı ile başlayan CHP'liler, ilk kez düzenlenen kampın tadını da çıkardı. Kılıçdaroğlu, “Milletvekilleri ile ilgili yapılan bu kamplar devam edecek. Çok yararlı olduğu görülüyor. Geleneksel hale gelecek ve bu ileride eşlerle birlikte de olabilir. Çünkü biz bir aileyiz. Abant'ta da olabilir ama parası bizim için çok önemli” dedi.
HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.