Kılıçdaroğlu Trakya'da umut dağıttı

Kılıçdaroğlu Trakya'da umut dağıttı

CHP'li Kılıçdaroğlu, "Recep Bey" diye seslendiği Erdoğan'ı eleştirdi, hükümetin ekonomik politikasını yerden yere vurdu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu coğrafyada terör bitsin artık. Aç ve açıkta bırakmazsak, herkesin karnı doyarsa, teröre en büyük darbeyi vurmuş oluruz'' dedi.  Trakya'da konuşan Kılıçdaroğlu, halkın temiz siyaset ve temiz toplum istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda ''Ergene'yi de temizleyeceğiz, siyaseti de temizleyeceğiz. Yaratacağımız temiz toplumda siyasetçi halka hesap verecek. İşin özü bu' diye konuştu.

''Hep beraber şunu yapacağız; seçim sırasında sandığa gideceğiz ve Recep beye dersini vereceğiz. Diyeceğiz ki 'Sen yoksulluğu, açlığı önleyemedin, işsizliği yükselttin'. Peki ne oldu? Rant düzenini kurdular. Biz ne yapacağız? Halk düzenini kuracağız. Rantın iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Temel hedefimiz bu bizim'' diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KILIÇDAROĞLU EMEKLİLERE SESLENDİ"

''Emeklilere sitemim var. AKP'yi iktidar yapanların temel noktası bizim emeklilerimiz. Emekliler bütün oylarını verdiler. Emekliler eşleriyle birlikte 13-14 milyon eder. Memurlar isterlerse bir partiyi tek başına iktidar ederler. Şimdi emeklilere soruyorum; ikinci sınıf vatandaş olmayı kabul ediyor musunuz? Söz veriyorum, sizi mili gelir artışından pay alan bu ülkenin yurttaşı haline getirmek bizim boynumuzun borcudur.''

Refahı tabana yayacaklarını, sosyal devleti kuracaklarını, yoksulluğu yeneceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Yoksulluk en acı olanıdır. Yoksul ailede kadının yaşadığı dramı kimse yaşayamaz. Eğer kocası eve gelmiş, bir şey getirememişse, tenceresi kaynamıyorsa, iki çocuğu varsa, o kadının dramını kimse anlayamaz. O zaman yapacağımız nedir? Aile sigortasını kurmaktır. Aile sigortasını kurduğumuz zaman insanları mercimek, makarna kuyruğuna almayacağız. Kadının hesabına aylığını yatıracağız. Yoksul insanın da bir onuru vardır, yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Onun için 'yoksulluğu tarihe gömeceğiz' diyoruz'' şeklinde konuştu.

''KORKU İMPARATORLUĞUNU AL AŞAĞI EDECEĞİZ''

''Sadece devlette 2 milyon taşeron işçi var. Sen işçi çalıştıracaksan niye araya taşeron koyuyorsun? Bu düzeni yıkacağız ki işçi de hakkını arayabilsin, sendikalı olabilsin'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Korku imparatorluğunu al aşağı edeceğiz. 'Demokrasi, hak, özgürlük' diyorlar, ama vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor. Bunun neresi demokrasi, neresi özgürlük? O zaman yapacağımız şey, özgürlüğü tam kuracağız.

İş adamı konuşmaktan, medya yazmaktan korkuyor. Köşe yazarı oto sansür uyguluyor. Bu medya halkın gözü, kulağı, sesi olmayacak mı? Medya gerekirse bizi de eleştirecek. Biz eleştiriden ders almasını bilen bir siyaset anlayışına sahibiz. Ama medyayı da özgür kılacağız. Sistemi yeniden kurarken, halkın iradesinin hakim olduğu hakça bir düzen kuracağız.''

İskenderun'daki terör saldırısına da değinen Kılıçdaroğlu, ''Biz şehitlerimize de saygı gösteriyoruz, onların ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. O şehitler bizim onurumuzdur, güvencemizdir. Bu vatan için gerekirse hepimiz can vermeye hazırız, hazır olmalıyız zaten. Ama gönlümüzde yatan şu; bu coğrafyada terör bitsin artık. Aç ve açıkta bırakmazsak, herkesin karnı doyarsa, teröre en büyük darbeyi vurmuş oluruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de geçmişte siyasette ayrılık gayrılık yaşandığını belirterek, ''Demokrat Parti'ydi, şu partiydi, bu partiydi diye artık Türkiye'nin ayrılma lüksü yok'' dedi.

Daha sonra Tekirdağ Belediyesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, ressam Recep Hazar'ın yaptığı ve Kılıçdaroğlu ile torununun yer aldığı kara kalem tabloyu CHP liderine hediye etti.
http://www.internethaber.com/kilicdaroglu-trakyada-umut-dagitti-258225h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.