Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz

Kılıçdaroğlu Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz Çorum konuşması

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İstanbul'daki villalarından söz ederken de bunların medyaya açılmasını istedi.


ÇORUM'un Ferhatlı Köyü'nde yapılan 'Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Şenliği'ne katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki villalarından söz ederken de bunların medyaya açılmasını istedi.

Önderimiz Kemal, hedefimiz iktidar
Kemal Kılıçdaroğlu, Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Şenliği'ne katılmak üzere bugün Ankara'dan karayoluyla Çorum'a geldi. Parti otobüsüyle saat 11.30 sıralarında kente giren Kılıçdaroğlu, Organize Sanayi Kavşağı'nda yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla karşılandı. Ellerinde Türk bayrakları ile 'Önderimiz Kemal, hedefimiz iktidar', 'Sakin güç', 'Umudumuz yeniden filizlendi' yazılı pankart bulunan kalabalık, karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

'Başbakan' sloganlarıyla karşılaşan Kılıçdaroğlu otobüsün üzerine çıkarak kendisini karşılamaya gelenlere hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Karanlıklar aydınlanacak. Halkın iktidarına halkla koşacağız. Sizin gücünüz her şeye yeter. Yeter ki, kararlı ve onurlu olun. Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz. İktidar koşusunu başlattık” dedi.

Kılıçdaroğlu kısa konuşmasının ardından otobüsten halkı selamlayarak kent turu attı.

40 bin kişi tarafından karşılandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum kent merkezinde tur attıktan sonra 35 kilometre uzaklıktaki Ferhatlı Köyü'nde yapılan Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Şenliği'ne katıldı. Yaklaşık 40 bin kişi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu yanındaki parti yöneticileriyle birlikte halkı selamladıktan sonra konuşma yaptı.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan yine 'Recep Bey' diye söz etitği konuşmasında, “Bir siyasetçi, yani Recep Bey diyor ki, 'Manşetle gelen manşetle gider.' Vallahi ben onu bilmem ama Dedesli bir manşet yazacak ve halkın iktidarı geliyor diyecek. Sömüre sömüre kendileri palazlandılar. O yüzden doğru neyse, halkın çıkarı neyse, onu yapacağız ve halkla yola çıkıp halkla beraber yürüyeceğiz” dedi.

Kalabalıktan 'Başbakan Kemal' sloganları yükselince “Başbakanlığa kararı verecek sizsiniz. Yarın seçim sandığı gelecek. Süleyman sizsiniz. Mühür sizin elinizde” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yatağa tek bir çocuk aç girmeyecek. Haramilerin iktidarını al aşağı etmek için mühürü kullanmaya söz veriyor musunuz. O zaman Recep bey doğal olarak korkacak. Ezberi bozulacak. Bizim için zenginleşme yok. Önce halk zenginleşecek” diye konuştu.

Herkesin perişan halde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çiftçiler, emekliler, işsizler perişan oldu. Atanamayan öğretmenler de perişan oldu. Biz halkın iktidarına talibiz. Onlar sizin yarattığınız ranta talip oldular. Halktan yana mı ranttan yana mı politika uygulayacağız sorun burada” dedi.

Maden işçileri, maden şehididir
Halkın çıkarlarını korumak ve sorunlarına kilitlenmenin kaderleri olacağını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta ölen madenciler için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Ömer Dinçer'in “Güzel öldüler” sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
“Sizin sorunlarınıza kilitlenmek bizim kaderimiz olacak. Ama Zonguldak'ta maden işçileri için 'kader' söylemini biçenlerden de hesap soracağız. Maden işçileri, maden şehididir. Neden Almanya'da, Japonya'da, Fransa'da 'kader' olmuyor da, neden Zonguldak'ta ader oluyor. Birisi 'kader' diyor. Bunun başka bir bakanı var. O da ''güzel ölmüşler' diyor. Güzel ölmüşlerse sen in bir aşağı da seni de görelim.”

Açın da bu garip gureba görsün
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki villalarından söz ederken de bunların medyaya açılmasını istedi. Kılıçdarıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:“
“Recep Bey'den bir isteğim var. Dedesli'dekilerin, herkesin isteği var. Kısıklı'daki villaları medyaya açın bakalım ne oluyor. Orada neden onların etrafı duvarlarla çevrili. Açın da bu garip gureba görsün. Bunların fayansları Fransa'dan mı geldi? Hani sen halktan yanaydın, hani 'Durmak yok, yola devam edelim' diyordun. Hiç meraklanmayın işsizliği yenmek Türkiye'yi üreten ülke yapmak için, 2023'te Türkiye'nin dünyanın 10 ekonomisinden biri haline getirmek bizim görevimiz olacaktır. Türkiye'nin herşeyi var. Eksik olan helvayı yapacak olan. Biz helvayı yapmaya talibiz.”

İşçi, emekli, memur gibi gidip parasını çekecek
Hiç kimseyi inancı ve etnik kimliği nedeniyle sorgulamayacaklarını da dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kimsenin yoksulluğunu asla ve asla siyasete malzeme yapmayacağız. Makarna, kömür dağıtmayacağız. Hesabına parasını yatıracağız. İşçi, emekli, memur gibi gidip parasını çekecek. Onun için diyoruz aile sigortasını getireceğiz. Sigortasız bir aile kalmayacak. Sosyal devletin temel nedeni nedir? Geleceğe güvenle bakan toplum yaratmaktır. Bizim de hedefimiz budur” dedi.
Anayasa değişikliğinin referandumda halkın önüne geleceğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şunun sözünü veriyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren, sendikalaşmayı getiren CHP'dir. Dolayısıyla güçler ayrılığı ilkesini güçlendirecek, yargı bağımsızlığını güçlendirecek ama birbirini denetler duruma getirecek, tam bağımsız medya yaratacak olan yine CHP'dir. Bunlar bir mağdur edebiyatı yapıyorlar gidiyor. Bunlar mağdur değil, bunlar mazlum da değil. Bunlar önce mağrur oldular şimdi zalim olmaya başladılar. Halkı ezmeye, sizi ezmeye başladılar” diye konuştu.

Başbakan olduğunda da Dedesli Ovası'na geleceğine söz veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından halkın sevgi gösterisi arasında parti otobüsüne binerek alandan ayrıldı.

http://www.ensonhaber.com/kilicdaroglu-haramilerin-iktidarini-alasagi-edecegiz.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum