Kılıçdaroğlu: ‘Davutoğlu yalan söylüyor’

Kılıçdaroğlu: ‘Davutoğlu yalan söylüyor’

Kılıçdaroğlu: Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ahlaki değerleri gelişmemiş. Böyle biri Türkiye Cumhuriyeti'ne Dışişleri Bakanlığı yapabilir mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te yalan söylediğini ifade ederek, “Ahlaki değerleri gelişmemiş bir Dışişleri Bakanı 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyetine Dışişleri Bakanlığı yapabilir mi” diye sordu.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze'ye yardım götüren gemide yaşananları hatırlatarak “Estiler, gürlediler, kıyameti kopardılar ne oldu? Ölenlerin cenazelerini getirdik diye böbürleniyorlar, o da Amerika devreye girdiği için getirildi. Yoksa onu da getiremeyecekler ve AKP hükümeti ile alay eder gibi Marmara gemisini de turisttik gemi olarak kullanacağız diyorlar” değerlendirmesini yaptı.
Davutoğlu'nun “BM Güvenlik Konseyi'nin Mavi Marmara baskını ile ilgili kınama kararı aldığını” söylediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bir Dışişleri Bakanı Parlamento' da doğruları söylemezse o Dışişleri Bakanı'na nasıl güveneceksiniz? Bu Dışişleri Bakanı, sözde entelektüel birikimi olan, kitap yazan birisi... O zaman yazdığı kitaplara da kuşkuyla bakacağız. Onun aldığı eğitime de kuşkuyla bakacağız. Meclis'te yalan söylüyorsunuz, bunun Türkçesi bu...”
Toplantının başında CHP'ye katılan Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'ye parti rozetini takan Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir çekim merkezi olmaya başladığını ve bu özelliğini genişleterek sürdüreceğini söyledi.


Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.