Keçiören'de oy patlatacak

Keçiören'de oy patlatacak

Keçiören, Ankara'nın en kritik ve en çok tartışılan seçim merkezi. Altınok'un çekilmesi sonrasında hesaplar karıştı

Ankara'nın seçimi büyükşehir belediye başkanlığı seçimini de etkileyecek,en kritik seçim bölgelerinden Keçiören'de, seçimi alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan eski başkan AKP'li Turgut Altınok'un çekilmesi sonrasında hesaplar karıştı. Bu bölgede MHP ağırlıklı seçmenin gözü, MHP adayı Şükrü Şahin'e çevrildi.

Peki kimdir Şahin, ne tür projeleri var? Keçiören'e nasıl bakıyor? Seçim stratejisi ve hedefi nedir? İNTERNETHABER, MHP Keçiören adayı Şükrü Şahin ile görüştü:

İŞSİZİM
Zübeyir KINDIRA: Şükrü Şahin kamuoyunda yeni tanınan bir isim. Kimdir Şükrü Şahin, ne kadar Keçiörenlidir?
Şükrü ŞAHİN: Kırşehirli bir anne babanın Keçiören doğumlu bir evladıyım. Eşim Kızılcahamamlı, çocuklarım da benim gibi Keçiörenli. İlk, orta ve lise eğitimimi Keçiören'de, yüksek öğrenimim Gazi Eğitim Fakültesinde yaptım. Altınok'un MHP'den seçildiği ilk dönemde 1994-95 yıllarında Keçiören Belediyesi Eğitim Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulundum. Ardından iktidar değişimi ile öğretmenliğe döndüm. Keçiören Sağlık Meslek Lisesi müdürlüğü yaptım. Öğretmenlik görevimi sürdürürken aylar önce belediye başkanlığı adaylığı için ayrılıp, çalışmaya başladım. Halen işsizim ve Keçiören Belediye Başkanlığı'na adayım. Belediye başkanlığı bir bayrak nöbetidir. Bu nöbetin Keçiörenliler tarafından bana tevdi edileceğine inanıyorum.

TÜRKEŞ'İN TEDRİSATINDAN GEÇTİM
ZK: Aylar önce başladığınız adaylık çalışmalarınızda Keçiören'de eksik olan ve yapılması gerekenler konusunda neler tespit ettiniz?
ŞŞ: Rahmetli Alparslan Türkeş'in tedrisatından geçen biri olarak MHP'nin siyasi anlayışına uygun bir çalışma içinde oldum hep. 15 aydır sahadayım ve bir çalışma dosyası hazırladım. Kamuoyu araştırmaları ile Keçiören'in sorunlarını ve yapılması gerekenleri belirledim. Saha araştırmalarımız öncesinde, işsizlik sorununun bir numaralı sorun olduğunu düşünüyorduk. Oysa Keçiörenliler için eğitim sorunun daha büyük, çözüme en fazla ihtiyaç duyan sorun olduğunu tespit ettik. Biz de bu alandaki bilgi ve deneyimlerimizi hizmetlerimize yansıtmak için bir hazırlık yaptık.

ALT YAPI UTANILACAK DURUMDA
Keçiören'de istihdam, ulaşım, güvenlik gibi belediyeciliğin A ve B 'si olarak bilinen, yapılması zorunlu belediye hizmetlerini 'sosyal belediyecilik' yapısı altında toplayacağız. Keçiören'de imar ve şehircilik alanında yapılacak çok az bir düzenleme var. Onları da tamamlayacağız. Ama asıl sorun altyapıda. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Keçiören'de alt yapı problemi had safhadadır. Bu 21. yüzyılda utanılacak bir durumdur.



Didişmeler Keçiören'e zarar verdi. İşte MHP adayından zehir gibi açıklamalar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.