Kaymakam: En iyi cevabı verdim

Kaymakam: En iyi cevabı verdim

Tatvan'da DTP'lilerin 'saygı duruşunda' yerinden kalkmayan Kaymakam Güldibi, "Devleti temsil ediyorum, fotoğraf her şeyi anlatıyor" dedi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaymakamlık ile DTP'li belediye tarafından 41'incisi düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın açılışında yaşanan 'saygı duruşu krizi'nde oturarak tavrını gösteren Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, SABAH'a konuştu. Olayın ardından Tatvanlı siyasi partiler, muhtarlar ve halkın kendisine destek verdiğini belirten Kaymakam Güldibi, yaşananları anlattı: "Ben devleti temsil ediyorum. Gazetelerdeki resim o an yapılana en iyi cevaptır. Organizasyon bizim. Belediye başkanı ve diğer yetkililerle toplantıdan önce konuştum. Programı birlikte belirledik. Bugüne kadar bütün fuar açılışlarında İstiklal Marşı okunmuş. Programda da vardı. Ancak tören başlar başlamaz sunucu kadının 'Devrim şehitleri için saygı duruşu' anonsuna şaşırdım ve üzüldüm. Diyarbakır'dan gelen organizatörlerin provokasyonunu hesap edemedim. Yapılan yanlıştı." Ayrımcılık kimseye yarar sağlamaz" diyen Güldibi, şöyle devam etti: "Tatvan'ın gelişmesi, değişmesi ve eğitimde Türkiye'de söz sahibi olması için çaba sarfediyoruz. Örneğin bir kız yurduna ihtiyacımız var. Bu konuda Tatvanlı işadamları ve gönüllü kuruluşlara her türlü kolaylığı göstereceğiz." Cumhuriyet savcılığı hem saygı duruşu hem de fuarın organizasyonunu üstlenen firma görevlisi Hülya Dağ'ın kortej yürüyüşünde Türk Bayrağı'na müdahalede bulunmak istemesiyle ilgili soruşturma başlattı.

'NE HİSSETTİNİZ' SORUSUNA POLİTİK YANIT
Kaymakam Güldibi, DTP milletvekilleri Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman ve Nezir Karabaş ile partililerin "sözde devrim şehitleri" için 1 dakikalık saygı duruşu için ayağa kalktığında ne hissettiğini ise "O an her bürokrat ne hissederse ben de onları hissettim" sözleriyle aktardı.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.