Kayıt parası isteyen müdürlerin dikkatine

Kayıt parası isteyen müdürlerin dikkatine

İstanbul'da velilerden para isteyen okul müdürleri yandı. Veliden para isteyen okullar, Kayıt İzleme Komitesi'nce takip ediliyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in talimatı çerçevesinde okulların kayıt sırasında velilerden para istememesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili şikayetlerin Kayıt İzleme Komitesi'nce anında değerlendirildiğini kaydeden Yıldız, "Daha öğrenci vasfı taşımayan birinden para istemek gibi komik duruma düşülmemeli." dedi.

KAYIT SIRASINDA PARA VERİLMESİN
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okul aile birliklerinin, öğrenci kaydı sırasında velilerden para talep etmemeleri gerektiğini bildirerek, "Dolayısıyla okul aile birliklerinin okullarda komisyon oluşturarak, gelen velilerden bu manada para toplamamasına yönelik sayın bakan talimat verdi." dedi. Bu konuda gelen şikayetleri incelemek ve değerlendirmek üzere bir komisyon kurduklarını aktaran Yıldız, şunları kaydetti: "Eğer varsa bu tür şikayetler 'Kayıt İzleme Komisyonu'na geliyor. Anında müdahale ediliyor. Bize ilk kez gelen, henüz öğrenci vasfını taşımayan birinden para istemek gibi komik bir duruma arkadaşlarımız düşmesin. Yasal anlamda, yasaya uygun davranmamış olurlar. Sayın bakanımızın talimatıyla çıkarılan genelgeyi çiğneyerek bu manada yasal olmayan bir işe girişmiş olurlar. Yönetici arkadaşlarımıza düşen, kayıt sırasında bu problemi yaşatmamalarıdır."

kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.