Katliamın Adı: Dün Srebrenitsa, Bugün Gazze!

Katliamın Adı: Dün Srebrenitsa, Bugün Gazze!

Siyonist İsrail’in Gazze’de barbarlığın, vahşetin tahayyül ve dayanma sınırlarını aşan saldırıları, çoluk çocuk demeden yaptığı katliam, işlediği soykırım yüreğimizi yakıp kavururken, Srebrenitsa’da Müslüman Boşnaklara karşı uygulanan soykırımın...

Siyonist İsrail’in Gazze’de barbarlığın, vahşetin tahayyül ve dayanma sınırlarını aşan saldırıları, çoluk çocuk demeden yaptığı katliam, işlediği soykırım yüreğimizi yakıp kavururken, Srebrenitsa’da Müslüman Boşnaklara karşı uygulanan soykırımın tazelenen acısı yüreğimizi dağlamaya devam ediyor.

Srebrenitsa, zamanın dindiremediği acının adıdır. Üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen soykırım kurbanlarının toprağa verildiği şehirdir.

Srebrenitsa’nın 11 Temmuz 1995’te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.

BM’nin güvenli ilan ettiği bölgeye çaresizce sığınmış, silahsız 8 binden fazla Boşnak Müslüman, Sırplar tarafından dünyanın gözü önünde katledildi. Bu soykırım, anlaşmalı, koordineli bir şekilde ve BM’nin aktör olarak doğrudan rol almasıyla işlenmiştir. Katliam, Ratko Mladic’in emriyle 5 gün boyunca sürdü. Sonradan teşhis edilmesin diye maktuller parçalanıp yakıldıktan sonra toplu mezarlara gömüldü.

Bu vahşet, II. Dünya Savaşı’ndan sonra, tarihe, Avrupa’da işlenmiş en büyük katliam olarak geçmiştir. Bu vahşet üzerinden bir kez daha, her seferinde insan hakları, barış ve özgürlüklerden dem vuran Batı’nın, savunuyor gözüktüğü değerlerde ne kadar sahte, samimiyetsiz, hatta mevcut anlayışları ile insanlık için ne ölçüde tehdit ve tehlike olduğu görülmüştür.

Bütün olumsuzluklara rağmen harekete geçen insanlık vicdanı dün nasıl Srebrenitsa soykırımının sembol isimlerini mahkûm ederek az çok vicdanları teskin etmişse, bugün de siyonistlerle birlikte iş tutan küresel çetenin piyonu Netanyahu ve suç ortakları mahkûm edilip şiddetle cezalandırılmalıdır.

Var oluşunu başkasını yok etmek üzerine kuran barbarlık ve onlara destek olanlara inat, biz haksızlıkları, katliamları, soykırımları ve bunları yapanları unutmayacağız, unutturmayacağız; katledilen insanlık ve özgürlük değerlerini sonuna kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, unutturmaya çalıştıklarından çok daha fazla(sını) hatırlayacağız, hatırlatacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.