Katil zanlısı, aileyi öldürmeden önce bankaya götürüp paralarını çekmiş

Katil zanlısı, aileyi öldürmeden önce bankaya götürüp paralarını çekmiş

Otoyol kenarı cinayetinde farklı iddialar gündeme gelmeye başladı.

Sorgusu süren katil zanlısı İzzet Okkalı'nın olaydan bir gün önce anne Nuray Okkalı ile çocukları Şeyma Okkalı ve Yusuf Okkalı'nın Yenimahalle'deki evlerine gittiği, "Oğlunuz için yeni bir dolmuş hattı aldım. Para lazım, bankaya gidip çekelim." dediği öne sürüldü.



Parayı çektikten sonra arabasıyla Yuva köyüne dönerken planını devreye sokan İzzet Okkalı'nın üç kişiyi burada öldürdüğü öne sürüldü. İddialara göre birkaç saat sonra Ulus-Demetevler hattında dolmuşçuluk yapan ailenin büyük oğlu Abdullah Okkalı'yı arayan zanlı, köyün girişinde beklediğini ve kendisiyle konuşması gerektiğini söyledi. İddiaya göre olay yerine gelen Abdullah Okkalı da maddî konularda geçen tartışmaların ardından bıçaklanarak öldürüldü.

Katledilen Okkalı ailesini yakından tanıyanlardan biri, gözaltında bulunan İzzet Okkalı için, "Ailesiyle arası iyi değildi. Sürekli içki içer, insanların ve ailesinin huzurunu kaçırırdı. Kimseyle iyi geçinemezdi." iddiasında bulundu. Katil zanlısını tanıyanlardan M.K. ise, "Özellikle ailesi çok şikayetçiydi. Ailesinden aldığı ya da kazandığı parayı ailesinin istemediği işlerde harcıyordu. Para vermeyi kestiler. O da Murat Okkalı'dan ailesine kalan, yetimlere kalan paralara göz dikti. Sonunda bu hale geldi." ifadelerini kullandı.

Öldürülen anne ve çocukları defnedildi

Ankara kuzey çevre yolunda cesetleri bulunan aynı aileden 4 kişinin cenazesi, Yuva Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Batıkent sapağında cuma günü, başlarından birer kurşunla öldürülen Nuray Okkalı (40), Mukaddes Şeyma Okkalı (16) ve Osman Yusuf Okkalı (7) ile Abdullah Okkalı'nın (18) cenazeleri, Karşıyaka morgundan alınarak Yuva Mahallesi'ne getirildi. Bu sırada bir grup Ankaragücü taraftarı "Murat ağabey ölmedi, aramızda yaşıyor", "Abdullah ölmedi, aramızda yaşıyor" ve "Babası da oğlu da Ankaragücülüydü" şeklinde slogan attı. Ailenin yakınlarından bazılarının ise buna tepki gösterdiği görüldü. Öğle namazının ardından, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla cenaze namazı kılındı.

Zanlı İzzet Okkalı mahkemece tutuklandı

Aynı aileden 4 kişinin cesetlerinin bulunduğu olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan İzzet Okkalı (23)'nın sorgusu Ankara Jandarma Alay Komutanlığı'nda tamamlandı. Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlı İzzet Okkalı, Ankara Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.