Kart borçlusuna taksit geliyor

Kart borçlusuna taksit geliyor

yaklaşık 10 milyon kişiyi darboğaza sokan kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının herkese kazandıracağını rakamlarla ortaya koydu. AK Parti ekonomi kurmayları harekete geçip BDDK'dan belgeleri istedi

Hükümet, 300 kalemde borç yapılandırmasına giderken, gözler kredi kartı borçlarına çevrildi. Vergi, prim, trafik cezası borçlarının yeniden yapılandırılması, kredi kartı borçluları için de umut oldu. TAKVİM konuyu son 1 aydır gündemde tutarak, borç yapılandırmasının hem bankalara, hem vatandaşa, hem de piyasaya olumlu katkısı olacağını rakamlarla ortaya koydu. Yayınlarımız sonrası kart borçlarının tasarıya eklenmesi konusu gündemde tartışıldı. Muhalefet partileri ve esnaf odaları kredi kartı borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması çağrısı yaparken, ekonomi yönetimi konuyu gündeme aldı. BDDK verilerine göre; yaklaşık 10 milyon kişinin 30 milyar lirayı aşkın kredi kartı borcunun 4 milyar 100 milyon lirası takibe alınmış durumda. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Bülent Gedikli, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "BDDK'dan liste isteyeceğiz. Ne kadar risk var, görmek gerekiyor. Bu arada yapılandırma ve sigorta konusu bir arada değerlendirilmeli. Kredi kartlarından hissedilmeyecek cüzi bir aidatla sigorta fonu oluşturulabilir. Sıkıntılı zamanlarda da bu fon devreye girebilir. BDDK'dan gelecek envanter ve bankalarla yapılacak görüşmelerin ışığında yol haritamızı belirleyeceğiz."

MART 2011'İ BULACAK
Bankalarla devam eden görüşmelerin sonucuna göre konu Meclis'e taşınacak. Takipteki 4 milyar lirayı aşkın kredi kartı borcunun yeniden yapılandırmasının Mart 2011'i bulacağı belirtiliyor.

ESNAF BASTIRIYOR
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), gelecek hafta Türkiye Bankalar Birliği temsilcileri ile bir araya gelerek, kart borçlarının yapılandırılmasını isteyecek. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı borçlarının yapılandırılması ile ekonominin ivme kazanacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu düzenleme yeniden yapılandırmaya paralel olarak yaşama geçirilmeli. Böylece vatandaş kredi kartını kullanarak bu yapılandırmadan yararlanabilir. Borçlar düşük faizle yeniden yapılandırılmalı. milyon insan tekrar harcamaya başlayacak, ekonomi kazanacak. İnsanlar borçlarından kurtulacak."
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.