Kart borçlusuna müjde

Kart borçlusuna müjde

Devlet borçlusuyla barıştı, sıra kredi kartına geldi. 10 milyon borçlunun gözü TESK ile Bankalar Birliği'nin görüşmesine çevrildi.

Devleti borçlusuyla barıştıran çalışmayla birlikte gözler bankalara çevrildi. Vatandaşın vergi, prim, trafik cezası ve elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması, kredi kartı borçluları için de umut oldu. İlk kez TAKVİM'in gündeme getirdiği 'Borç yapılandırmasına kart barışı da eklensin' önerisine destek veren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), konuyu Türkiye Bankalar Birliği ile görüşecek. Kredi kartı borcu nedeniyle zorda olan yaklaşık 10 milyon kişi bu görüşmeye kilitlendi.

30 MİLYAR TL BORÇ BEKLİYOR
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kamu borçlarına yeniden yapılandırmanın başlayacağı tarihten itibaren sicilde ve kredi kartlarında etkin bir yapılandırmaya gidilmesi gerektiğini belirterek, Bankalar Birliği ile konuyu görüşeceklerini ifade etti. "Yapılandırmanın başarıya ulaşması için bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir" diyen Bendevi Palandöken şunları kaydetti: "Kart ve kredi kartı borcuna getirilecek olan yapılandırma yaklaşık 30 milyar liralık borcu ilgilendiriyor. Borçlar düşük faizle yeniden yapılandırılmalı. Sicil affı da bu kapsamda gündeme getirilmeli."

HERKES KAZANACAK
Kart barışı birçok kesime nefes aldıracak:
VATANDAŞ: Kart borcu yüzünden zor duruma düşmüş, her şeyini kaybetme noktasına gelmiş milyonlar nefes alacak.
BANKALAR: Yıllardır peşinden koştukları, para ve emek harcadıkları alacaklarına kavuşacak, büyük zahmet gerektiren takip ve icra sıkıntısından kurtulacaklar.
DEVLET: Borçlar yapılandırılınca adliyelerdeki milyonlarca icra dosyası kapanacak. İş yükü azalacak.
PİYASALAR: Büyük bir kaynak piyasaya geri dönmüş olacak.
ESNAF: Borçları yapılandırılan kredi kartlarının limitleri yeniden açılacak.
Böylece vatandaş alışveriş yapacak, esnafın yüzü gülecek.

ESNAF HACİZDEN KUR TULACAK
Hükümet'in bayram öncesinde açıkladığı borç yapılandırma taslağı ile binlerce esnaf haciz kıskacından kurtulacak. Birikmiş borcunu ödeyemediği için üyelikleri askıya alınan esnafın borcu yeniden yapılanacak. Bu kapsamda 81 ilde bulunan 365 oda ve borsaya üyelerinin yaklaşık 150-200 milyon liralık borcu bulunuyor. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 80 bin üyesinin aidatını ödemediği için askıya alındığı belirtiliyor. Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) üyelerinden 12 milyon liralık alacağı bulunurken, askıdakilerin sayısı 20 bin olarak tahmin ediliyor.
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.