Karne parası alan müdürlere gözdağı

Karne parası alan müdürlere gözdağı

Karne dönemini kaynak yaratmak için fırsat bilen bazı okul idareleri, velileri bağış görüşmesine çağırmaya başladı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü, karne parası toplayan idarecilere geçen yıl iki müdürün görevden alınmasını hatırlatarak gözdağı verdi.

İSTANBUL - Yarıyıl tatiline iki hafta kala okulları karne parası sıkıntısı sardı. İstanbul'da bazı okullarda veliler bağış yapmaları için okula çağırıldı
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okul müdürlerini geçtiğimiz yıllarda görevden alınan iki müdürü hatırlatarak uyardı:

“Geçen yıl, evvelki yıl bu konuda ısrarlı davranan iki okul müdürünü görevden aldık, işlerine son verdik. Bu cesareti, devletten daha büyük olduğunu, devletin emir ve yönetmeliklerini dinlemeyeceğini beyan ve icra eden okul müdürü karşımıza çıkarsa biz de ona devletin gücünü gösteririz.”

Ata Özer, eskiden Milli Eğitim Vakfı'ndan ücret karşılığı alınan karnelerin şimdi bilgisayardan çıkarıldığını, 'karne parası'nın ortadan kalktığını belirtti:

“Ne karne parası toplanacak, ne karne parası adı altında velilerimiz mağdur edilip okullara çağrılarak karne parası adı altında para ödemeye zorlanacak. Ama velimiz kendi isteğiyle dilediği şekilde her zaman, zaman mefhumu olmadan karne zamanı, karne dışı, sene başı, sene ortası her zaman isteği doğrultusunda okullarımızın ihtilyacını karşılamak üzere destek verebilir.”

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Özer, karne parasına zorlanan velileri dilekçe ile kendilerine başvurmaya çağırdı.
ntv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.