Kardeşliği, huzuru CHP sağlayacak

Kardeşliği, huzuru CHP sağlayacak

Doğu mitinglerine devam eden CHP lideri, çatışmayı bitirme, barışı getirme sözünü tekrarladı. Kılıçdaroğlu, 'Ama siz de CHP'ye güç verin' dedi

A. Rezzak ORAL- Kemal ÇAĞLAYAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Çatışmayı bitireceğim. Kardeşliği, huzuru sağlayacağım. Bunun sözünü veriyorum size. Kim ne derse desin, bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum'' dedi. Miting yapamadığı Sivas'ta Kanal B'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan, Bingöl ve Mardin mitinglerinde konuşan Kılıçdaroğlu özetle şöyle dedi:
- YOKSULLAR ARKA BAHÇE  OLMAYACAK: CHP iktidarında kadınlar 'Çocuklarım açtır' demeyecek. Yoksulları arka bahçemiz haline getirmeyeceğiz. Türkiye'yi yoksulluk ayıbından kurtaracağız. Bizim inancımızda der ki 'sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' Bunlar tam tersine, yoksulluğu teşhir ediyorlar.
- DOĞU DA BİZİM BATI DA: Yeniden ülkeye, sahip çıkmak, barışı ve huzuru sağlamak lazım. Size bir sözüm var; çatışmayı bitireceğim. Kardeşliği, huzuru sağlayacağım. Kim ne derse desin, bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum. Doğu da bizim batı da bizim, kuzey de bizim güney de bizim. Yetki verin, güç verin, Türkiye'yi ayağa kaldıracağız, demokrasiyi, özgürlüğü getireceğiz.
- SÖZ NASIL TUTULUR GÖRECEKLER: Saydım neleri yapacağımı ilk 4 ay içinde, AS-Kur Aile Sigortası Kurumu'nu kuracağım, esnaf emeklilerinin aylığından kesilen yüzde 15 kesintiyi kaldıracağım, çiftçilerin elektrik borcunu sileceğim. Yapmadığım takdirde de  'eyvallah' diyeceğim, siyaseti de başbakanlığı da bırakıyorum' diyeceğim. Sözümdür, görecekler söz nasıl tutuluyor.
- CHP HAKKaRİ MİTİNGİ: (Başbakan'ın onlar CHP'li değil BDP'li sözleri için) Bizim miting meydanlarımıza yalnız partililerimiz değil, AKP'li de gelir, MHP'li de gelir, herhangi bir partiye sempati duymayan insan da gelir. Bu adam ne anlatıyor, bir dinleyelim diye gelirler. Sadece partililerin geldiği miting zaten miting olmaz.
- CHP ARTIYOR, AKP DÜŞÜYOR: Seçim yaklaştıkça partimizin oyu artıyor. İktidar partisinin ise düşüyor. Bu trend 12 Haziran'a kadar gidecek, her gün AKP'nin oyu biraz daha düşecek.
- İMAM HATİPLERİ CHP KURDU: Programınızda imam hatipleri kapatmak yok. Bu iddia hayal mahsulü. İmam hatip okullarını kim kurdu? CHP kurdu. Bu ülkenin aydın din adamına ihtiyacı var.

Miting programına helikopter darbesi
SEÇİM kampanyasına günde 3-4 miting sığdıran Kemal Kılıçdaroğlu, bindiği helikopterin arızalanması üzerine önceki gün Sivas'ta, dün de Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde planlanan mitinglerini yapamadı. Gümüşhane'den bindiği helikopter arızalanınca Kılıçdaroğlu Sivas mitingine yetişemedi.

YİNE ARIZA YAPTI
Gümüşhane'de arızası giderildikten sonra dün Sivas'a getirilen helikoptere binerek Bingöl'e gitmek isteyen Kılıçdaroğlu, motor arızası tekrarlayınca inmez zorunda kaldı. Gazetecilerin 'Nazara mı geldiniz?'' sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bir nazarlık takacağız artık' dedi.
 Özel uçakla Elazığ'a oradan da karayoluyla Bingöl'e giden Kılıçdaroğlu tekrar karayoluyla Elazığa'a döndü ve aynı uçakla gittiği Mardin'deki mitingde konuştu. Helikopter arızasından kaynaklanan zaman kaybı nedeniyle Silopi mitingi iptal edildi. Kepenkleri açan Silopililer boşa bekledi. Kılıçdaroğlu, Bingöl'de, 24 Mayıs 1993 tarihinde birliklerine gittikleri sırada terör örgütü tarafından şehit edilen 33 er anısına  yaptırılan şehitliği ziyaret edip saygı duruşunda bulundu.

Yumurta için özür ve çiçek
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yolu geçen hafta Tunceli'den dönerken kendisine yumurta atılan Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden ikinci kez geçti. Çok sayıda Kovancılarlı, yumurtanın atıldığı yerde toplanıp CHP liderini bu kez alkış ve çiçeklerle karşıladı. Bir vatandaş 'Bir kez daha hoşgeldiniz. Geçen hafta bir densizlik oldu, biz o olaydan dolayı çok üzüldük, o yumurta için sizden çok özür diliyoruz' derken, Kılıçdaroğlu  'Ben unuttum bile, o zaman da söyledim' dedi. Bu arada geçen yıl Bingöl'de Kılıçdaroğlu'nu protesto eden ve akli dengesi bozuk olduğu belirtilen M.Halit Çelik, Kılıçdaroğlu'na çiçek verip özür diledi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.