Karayalçın'dan Hava Kirliliği Uyarısı: "Doğalgaz Fiyatları Sübvanse Edilmeli

Karayalçın'dan Hava Kirliliği Uyarısı: "Doğalgaz Fiyatları Sübvanse Edilmeli

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karayalçın, "Sorun, doğalgaz fiyatlarının katlanılamaz derecede artması nedeniyle dar gelirli halkın doğalgazdan kaçarak soba kurması ve kömür yakmak zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır." dedi.

ANKARA (ANKA) - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'da hava kirliliğinin ölümcül boyutlara yükseldiğine dikkat çekerek, sorunun çözümü için üç ay süreyle doğalgaz fiyatları sübvanse edilmesi ve kalitesiz linyit yerine, kaliteli, kirliliğe yol açmayan kömür dağıtımının sağlanması gerektiğini ifade etti.
Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın hava kirliliği sorununa değinerek, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıltıldığını savundu. Son günlerde Ankara'da yoğun bir biçimde yaşanan hava kirliliğinin ölümcül boyutlara ulaştığını ancak, Başbakan Erdoğan'ın kömürsüz evlere kömür dağıtmaya devam edeceklerini söylediğini hatırlatan Karayalçın şunları kaydetti:
“Sayın Başbakan yanıltılmaktadır. Sorun, kömürü olmayan halka kömür dağıtılmasından kaynaklanmamaktadır. Sorun, doğalgaz fiyatlarının katlanılamaz derecede artması nedeniyle dar gelirli halkın doğalgazdan kaçarak soba kurması ve kömür yakmak zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır. Ankara'nın pek çok semtinde, Batıkent'te, Cebeci'de, Yenimahalle'de doğalgaz zamlarına katlanamayan hemşerilerimiz, yeniden soba kurarak, kömüre yönelmektedirler.”
Hava kirliliği sorununun çözümü için, en azından üç ay süreyle doğalgaz fiyatlarının sübvanse edilmesi ve Ankara'ya kalitesiz linyit yerine mutlaka kaliteli, kirliliğe yol açmayan kömür dağıtılması gerektiğini vurgulayan Karayalçın, ucuz doğalgaz ve kaliteli kömür sağlanmadığı takdirde, hava kirliliğinin yaşamı tehdit edeceğinin altını çizdi. Karayalçın, “Bunun vebali ise bugün yönetimde olanların sorumluluğunda olacaktır. Ankara'nın suyunu kirletenler şimdi de havasını kirletiyorlar. Ankara bu kadar kirliliği kaldırmaz. Ancak temiz bir yönetim Ankara'nın havasını ve suyunu temizler” dedi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.