KANTİN HESAPLARININ HARCANMASINA DİKKAT!

KANTİN HESAPLARININ HARCANMASINA DİKKAT!

KANTİN HESAPLARININ HARCANMASINA DİKKAT!

İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri okul aile birliklerinden hesaplarına yatırılan paraları milli eğitim müdürlüklerinin ihtiyaçları için harcayamayacaklar. Yalnızca, ihtiyaç sahibi okulların okul aile birlikleri hesabına aktarılabilecek. İl/İlçe milli eğitim müdürlüğünde ki kantin hesapları diğer okul aile birlikleri hesaplarına havale yapılan tali hesaplar konumuna gelmiştir. Bu hesaplardan il/ilçe milli eğitim müdürlükleri daha önce bir kısım kırtasiye, toner gibi ihtiyaçlarını karşılamaktaydılar. Özellikle büyük illerde ki milli eğitim müdürlüklerinin 9 Şubat tarihinden sonra bu hesaplardan yapılan ödemelere dikkat etmek gerekir.

 

Gelirlerinin dağılımı (Eski Yönetmelik)

Madde 18 - ……

İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri hesaplarına yatırılan paralar, il/ilçe millî eğitim müdürünün veya görevlendireceği ilgili müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında iki okul müdürü ve iki birlik başkanından, mülkî amirin onayı ile oluşturulan komisyonca öncelikle imkânları kısıtlı olan okulların ve öğrencilerinin eğitim-öğretimle ilgili ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ilgili birliğin hesabına aktarılır. Ayrıca, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin eğitim-öğretimle ilgili gerekli ihtiyaçlarında kullanılabilir.(kaldırıldı)

Gelirlerin dağılımı(yeni Yönetmelik)

MADDE 17 – (1) ……

3) İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri hesaplarına yatırılan paralar, il/ilçe millî eğitim müdürünün veya görevlendireceği ilgili müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında iki okul müdürü ve iki birlik başkanından, mülki amirin onayı ile oluşturulan komisyonca öncelikle imkânları kısıtlı olan okulların ve öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ilgili birliğin hesabına aktarılır.

 

Rafet FENER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.