Kanada’da Master Yapan Okuyor, Çalışıyor ve Göçmen oluyor…

Kanada’da Master Yapan Okuyor, Çalışıyor ve Göçmen oluyor…

Kanada’da Master eğitimi yapan öğrenciler haftada 20 saat yarı zamanlı yasal çalışma iznine sahip oluyor. Master eğitimini tamamladıktan sonra ise Kanada öğrencilere 3 yıl tam zamanlı çalışma izni veriyor.

Kanada’da Master Yapan Okuyor, Çalışıyor ve Göçmen oluyor…

Kanada’da Master eğitimi yapan öğrenciler haftada 20 saat yarı zamanlı yasal çalışma iznine sahip oluyor. Master eğitimini tamamladıktan sonra ise Kanada öğrencilere 3 yıl tam zamanlı çalışma izni veriyor. Eğitim esnasındaki çalışma izni sürecinde öğrenciler yeme içme ve ulaşım masraflarını çıkarabilirken mezuniyet sonrasında yüksek ücretlere çalışma imkanı buluyor. Çalışma dönemlerinin ilk 1 yılını dolduranlar Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunma hakkına sahip oluyor.

Kanada’da master yapmak birçok öğrencinin kariyeri açısında son derece önemli bir adım!

Eğitim Ücretleri:Eğitim ücretleri üniversite ve bölümlere göre farklılık gösteriyor. Yıllık ortalama ücretler 20.000 CA$ ile 80.000 CA$ arasında değişiyor.

Akademik Başlangıç & Başvuru dönemleri: Kanada’da akademik dönem başlangıcı Eylül ayı başıdır. Bazı üniversiteler Ocak ayı başı başlangıç tarihi de sunar. Yüksek sıralamalara sahip üniversitelerin birçoğu, master programlarında başvuru tarihlerini kasım ayı gibi açıp, ocak ayı gibi kapatıyor.

 

Master Başvuru Evrakları: Her üniversitenin kendi belirlediği başvuru kriterleri bulunuyor. Genel anlamda başvuru sahibinden aşağıdaki belgeler isteniyor.

Niyet mektubu Öğrenci Belgesi ya da Lisans Diploması Transkript Belgesi 2 adet Akademik Referans Mektubu 1 adet İş Referans Mektubu Sertifikalar TOEFL Belgesi GMAT/GRE Sertifikası Pasaport Kopyası CV

MaylaAbroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı sizlere Kanada üniversitelerine başvuru, kabul, konaklama ve vize adımlarında ücretsiz yardımcı olmaktadır.

Daha fazla bilgi için : http://maylaabroad.com/yurtdisi-egitim-danismanligi/kanadada-master/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.