Kamuda ihraç kriterlerine yeni düzenleme
FETÖ nedeniyle kamudan uzaklaştırılanların yaptığı itirazları dört komisyon inceliyor. İhraç kriterleri esnetilirken, 8 bin kişi de göreve iade edildi
"At izi it izine karışmasın" uyarısının ardından FETÖ ile mücadelede mağduriyetlerin yaşanmaması için titiz bir çalışma yürütülüyor.
Terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kamudan uzaklaştırılanlardan 8 bin kişi göreve iade edilirken, ihraç kriterleri daraltılarak, asılsız ihbarda bulunanlara da ceza getirildi.
4 KOMİSYON İNCELİYOR
FETÖ soruşturmaları kapsamında 131 bin kişi hakkında işlem yapıldı, 80 bin kişi açığa alındı. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı'ndan Emniyet'e kadar birçok kamu kurumundan işe iade için 80 binin üzerinde başvuru geldi.
Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK'larla görevinden ihraç edilen, açığa alınanların itirazları 4 ayrı komisyonda tek tek inceleniyor.
İtiraz dilekçeleri, delil belgeler, MİT ve Emniyet'ten gelen istihbarat kayıtları dikkate alınarak bir hata varsa düzeltiliyor.
İncelemelerde, FETÖ ile bağlantılı kuruluşlarda üyelik ya da yöneticilik, ByLock kullanılıp kullanılmadığı, 17-25 Aralık sonrası Bank Asya'daki işlemlerin niteliği gibi kriterlere bakılıyor
3400 ÖĞRETMEN DÖNDÜ
3 bin 200'i Emniyet'te, eğitim, sağlık, adalet başta olmak üzere kamu kurumlarında işe iade edilenlerin sayısı 8 bine ulaştı. ByLock kapsamında açığa alınan 3 bin 400 öğretmen de göreve iade edildi.
15 TEMMUZ'A AF YOK
Aktif Eğitim-Sen'e kısa bir süreliğine üye olan, örgütle organik bir bağı olmayanlar iade edilirken, 15 Temmuz'a kadar üyeliği süren ya da yönetici olanlar hiçbir şekilde iade edilmiyor. Görevden almalarda Bank Asya'ya yönelik kriterler de yumuşatıldı.
İkinci taramada evini, arabasını satıp Bank Asya'ya yatıranlar meslekten ihraç ediliyor. Asılsız ihbarda bulunanlara da ceza uygulaması getirildi.
SABAH
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.