Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna Başvurduk

Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna Başvurduk

Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna Başvurduk

Toplu Sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine eylem kararı alan Eğitim-Bir-Sen, dün gerçekleştirdiği eylemin ardından Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarında yetkili diğer sendikalarla birlikte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu. Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-sen’e bağlı sendikaların üyeleri, hükümetin memura önerdiği 3,5+4'lük zam teklifi ve ek ödeme konusundaki yaklaşımına sloganlarla tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve konfederasyona bağlı diğer sendikaların yönetim kurulu üyeleriyle birlikte konfederasyon önünden Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'na geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Devlet personel Başkanlığı önünde yapılan açıklamaya tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutlayarak başlayan Gündoğdu, kuruldukları 1992 yılından beri kendilerini hiç iş bırakmak zorunda hissetmediklerini; ama artık sabır taşlarının çatlatıldığını ifade etti.

Dün Yaptığımız Eylem Uyarı Eylemidir

Gündoğdu, doğrudan iş bırakma kararı alarak sahaya çıkan ilk sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu belirterek, “230 bin üyemizin dün en az 210 bini iş bıraktı. Memur-Sen’e bağlı sağlıkta, ulaştırmada, haberde, diyanette, büroda, enerjide, tarımda yedi sendikamız bu iş bırakma eylemine doğrudan destek verdi. Biz kurulduğumuz 1992 yılından beri kendimizi hiç iş bırakmak zorunda hissetmedik; ama sabır taşımız artık çatlatılmıştır. Dünkü uyarı eylemi, grev, iş bırakma, hizmet üretmeme su ülkenin geleceğinde daha saygın bir gelecek arzuladığımız için bir uyarıdır. Ama bu uyarı dikkate alınmazsa bundan sonra yapılacak eylemlerin sorumlusu da kulaklarını tıkayanlar olacaktır. Ey hükümet hesabınız yanlıştır, teklifiniz yanlıştır, tek kalemde getirdiğiniz cılız bir teklif vardı; ama diğer kalemlerde hiç yoktu. Şu anda bütün tekliflerinizi gözden geçirip yeniden sahaya çıkabilirsiniz. Yeniden kamu görevlileri hakem kurulu kararına yönelik çıkışlar yaparak buradaki beş temsilciniz eliyle süreci doğruya döndürebilirsiniz, yanlıştan dönebilirsiniz” diye konuştu.

Hakem Kurulunu Baskı Altına Almayın

Gündoğdu, Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk muhatapları olan Kamu İşveren Heyeti'nden arzu ettikleri sonucu alamadıklarını belirterek, “Şimdi ise ikinci muhatabımız olan Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne başvuruyoruz. Diliyoruz ki Toplu Sözleşme masasında alamadığımızı burada alırız" diye konuştu. Gündoğdu, Toplu Sözleşme sürecinin henüz bitmediğini, bundan sonraki sürecin Kamu Hakem Kurulu Heyeti’ne kaldığını hatırlattı. Bazı bakanların basına yansıyan ifadeleriyle kurulu baskı altına almak istediklerine dikkat çeken Gündoğdu, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nu baskı altına almayın. Ali Babacan'ın açıklaması bile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na mobing uygulamasıdır" dedi.

Memurun hak ettiğini alamaması durumunda kamu çalışanıyla vatandaşın karşı karşıya gelebileceği uyarısında bulunan Gündoğdu, bunun telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Büyümeden Kamu Çalışanları Pay Alamadı

Dünya genelinde yaşanan krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin önemli ölçüde büyüdüğünü hatırlatan Gündoğdu, bu büyümeden kamu çalışanlarının pay alamadığını söyledi. "Türkiye büyüyorsa verin memurun hakkını" diyen Gündoğdu, hükümetin zam teklifinin enflasyonunun altında olduğunu belirtti. Gündoğdu, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner, güzel bir atasözümüzdür. Buradan çağrıda bulunuyorum. Yanlış hesap Hakem Kurulu'ndan dönsün” diye konuştu.

Gündoğdu, basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra Toplu Sözleşme görüşmelerinde kabul etmedikleri zam teklifine ilişkin itirazlarını da içeren başvurusu dilekçesini ekleriyle birlikte Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan’a teslim etti.

Eğitim-Bir-Sen adına ise Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Ramazan Çakırcı kabul edilmeyen tekliflere ilişkin itirazları içeren başvurusu dilekçesini ekleriyle birlikte Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan’a sundu.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.