KAMİL AYDOĞAN: KURUMSAL KÜLTÜRÜN YOLU İLETİŞİMDEN GEÇER
KAMİL AYDOĞAN: KURUMSAL KÜLTÜRÜN YOLU İLETİŞİMDEN GEÇER
11 Kasım 2011 Cuma günü Ankara Millî Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe millî eğitim müdürleri ve bölüm şefleri ile aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.
Etkin ve açık bir iletişimin ve bilgi akışının sağlanabilmesi, zaman kaybının önlenebilmesi ve okullarımızın bize en hızlı şekilde ulaşabilmesini amaçlayan "İletişim Bilgi Sistemi" hakkında ARGE’nin hazırladığı birifing ile başlayan toplantı, sene başında Ankara’nın tüm okul müdürleri ile yapılan anket sonuçlarının açıklanması ile devam etti.
Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, konuşmasına okul müdürlerinin anket sonuçlarını değerlendirerek başladı. Anket sonuçlarına göre her alanda bir memnuniyet artışının gözlemlendiğini kaydeden Aydoğan, eğitim öğretimin iki aylık sürecini değerlendirdi.
Aydoğan "Üç yıla yakın bir zamandır, başta merkez okullar olmak üzere birçok ilçeyi ve okulu ziyaret ettik. İl, ilçe millî eğitim müdürlükleri olarak bizler birer hizmet kurumlarıyız. Buralar okulların sağlıklı işlemesine katkı veren kurumlardır. Bizim esas muhatabımız öğrencilerdir, onlar olmazsa bizler de olmayız." dedi.
Okul ziyaretlerinin standart bir formatı olması gerektiğini belirten ve bu konuda bilgi veren Aydoğan "Okul ziyaretlerimizde bir amaç, bir hizmet olmalıdır. Okulları ziyaretlerimiz, kurumsal bir yaklaşımla ve herkesin aynı tutumu sergileyeceği bir formatla gerçekleştirilmelidir. Gerek il millî eğitim müdür yardımcılarımız, gerek ilçe millî eğitim müdürlerimiz okullara haberli gidecekler, okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları tarafından karşılanacaklar ve okulun her köşesini gezecekler, öğretmenlerle görüşecekler, bazı sınıflara girip öğrencilerle mutlaka sohbet edecekler. Biz kurumsallaşmayı yerleştirmiş bir kurum olmalıyız ve bunun gereklerini yerine getirmeliyiz." dedi.
İl millî eğitim müdür yardımcıları ve ilçe millî eğitim müdürlerinin yaptıkları bu ziyaretlerde, kendilerini öğrencilere tanıtarak, onlara bu okulda okumaktan memnun olup olmadıklarını sormaları gerektiğini, öğrencilerde aidiyet duygusunun ne derece geliştiğini; gelişmediyse sebeplerini araştırmalarını önemle vurgulayan Aydoğan, okulda gözlemlenen her türlü aksaklığın okul idarecilerine iletilmesi gerektiğini de söyledi.
İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin okulların öğretmenler kurul toplantısına mutlaka katılmasını öneren Aydoğan, bu yolla okullarla iletişimin daha güçlü olacağını vurguladı. Aydoğan, "Bu toplantılarda, sizler konuşmanızla, tutum ve davranışlarınızla kurumu temsil ettiğinizi unutmayın. Sizin yarattığınız imaj çok önemlidir" dedi.
Kurum ve kurumsallaşmaya çok önem veren ve bunun yolunun iletişime dayalı olduğunu söyleyen Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, eğitim sisteminde "İletişim Bilgi Sistemi" ile bir ilke de imzasını attı. Aydoğan, "Okullarda meydana gelen olumsuz olayları bildirmek yanlış anlaşılmamalı ve her olay paylaşılmalıdır. Uygulamaya geçirilen bu sistem ile; eğitim öğretimin sağlıklı, düzenli, güvenli, kaliteli ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesini ayrıca eğitim camiasında meydana gelebilecek aksaklıkların hızla, yerinde çözümlenebilmesini ve tekrarının engellenmesini amaçlıyoruz." dedi.
Toplantıda Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünün her biriminin vatandaş odaklı bir yaklaşım sergilemek zorunda olduğunu, vatandaşın işinin en hızlı ve vatandaşı en az yoracak biçimde halledilmesi gerektiğini belirten Aydoğan, "Biz milletin hizmetkârlarıyız." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.