Kamil Aydoğan Ankara Fen Lisesi'nde

Kamil Aydoğan Ankara Fen Lisesi'nde

Kamil Aydoğan Ankara Fen Lisesi'nde

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan Ankara Fen Lisesi öğretmenler kurul toplantısına katıldı. Toplantıda öğretmenlere hitap eden Aydoğan "Türkiye’nin en seçkin okullarından birinde görev yapıyorsunuz ve buraya seçilerek gelen öğrencilerle gönül bağınız olmalıdır." dedi.

 03 Kasım 2012 Perşembe günü yapılan öğretmenler kurul toplantısında, öğretmenlerle biraraya gelen Aydoğan,  il millî eğitim müdürlerinin öğretmenler kurul toplantısına katılma geleneğinin olmadığını ama son üç yıldır kendisinin okullara bu tür ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti.

 Ankara’nın birçok okuluna yaptığı ziyaretlerde, okul yönetimi ile okulu depolarına kadar baştan sona gezip, daha sonra da okul idaresi ve öğretmenlerle sohbet ettiğini belirten Aydoğan,  Ankara Fen Lisesinde olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

 Aydoğan okul müdürü ve idarecilerle yaptığı yaklaşık 2,5 saat süren eğitime ilişkin toplantıda; öğretmenlerden öğrencilerde aidiyet duygusunu geliştirmelerinin ve öğrencilerle aralarındaki gönül bağını güçlendirmelerinin önemini vurguladı.

 Ankara Fen Lisesine büyük bir beklenti içerisinde geldiğini belirten Aydoğan, her şeyden önce Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin seçilerek geldiği bu okulun fiziki şartlarının yetersiz olduğunu ve bunu gidermek için gerekenin yapılacağını belirtti.
 
 Ankara Fen Lisesinin müdürlerinin, müdür yardımcılarının sıradan bir anlayışla bu okulu yönetemeyeceğini, öğretmenlerinin de sıradan bir eğitim ve öğretim anlayışına sahip olamayacağını ifade eden Aydoğan; "Bu okulun öğretmeni, Ankara Fen Lisesine denk olan dünyadaki tüm okulların sistemlerini bilmeli ve ona göre öğrenciye yaklaşmalıdır. Çünkü buraya sıkı bir sınavla seçilmiş, çok özel öğrenciler geliyor. Dünyanın sayılı okullarında birinde olmaktan mutlu olmalısınız." dedi.

 Okul ziyaretlerinde, öğrencilerin okullarına ait aidiyet duygusunun olup olmadığını çok önemsediğini, öğretmenlerden özellikle öğrencilerde aidiyet duygusunu pekiştirici davranış geliştirmelerinin gereğini hatırlatan Aydoğan, Ankara Fen Lisesinde de bu duygunun eksikliğinin yaşanmaması için gerekenin yapılmasını istedi. Ankara Fen Lisesine daha önce yaptığı ziyarette, birkaç öğrencinin okulunda olmaktan mutlu olmadığı kanısından hareketle, öğretmenler kurulu toplantısına katılma kararı aldığını özellikle belirten Aydoğan; "Bu bir duyum değil, doğrudan alınmış bir kanıdır. Öğrencilerden bazıları, öğretmenlerinin kendilerine bir şey katmadığı ve bu okulda bulunmalarının tek sebebinin fen lisesi mezunu olmaktan öte bir anlam taşımadığı kanaatindeler. Türkiye’nin en seçkin öğrencilerinin bulunduğu bir okulda yaratılan böyle bir tabloyu sizinle paylaşmak için kurul toplantınıza katılmaya karar verdim." dedi. 

 Okulda başarının temel unsurunun öğrenciler olduğunu belirten Aydoğan "Onlar olduğu için bizler buralardayız, makamlarımıza; sizlere ve bizlere anlam kazandıran kişi çocuklardır." dedi.

 Öğrencilerle her zaman iletişimin güçlü olması ve öğrenci ile öğretmenin arasında her zaman bir gönül bağının bulunması gerektiğine inandığını belirten Aydoğan, "Sizler, birçok özel okulun, üniversitenin hatta dünyanın sayılı üniversitesinin almaya çalıştığı öğrencilere sahipsiniz ve bu çocukların farklılıklarını dengede tutmalısınız. Bu çocukları gönlünden yakalayamazsak onları kaybederiz. Biliyorsunuz beyin göçü denilen bir olgu var. O yüzden bu öğrencilerimizin kalbini kazanmak zorundayız." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.