Kaka tarihe geçti

Kaka tarihe geçti

İtalyan ekibi AC Milan'dan İspanyol devi Real Madrid'e transfer olan Brezilyalı yıldız Kaka, yaklaşık 65 milyon euroluk bonservis bedeliyle tüm zamanların en pahalı transferleri arasına girmeyi başardı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in başkanı Florentio Perez, yeni Galacticos'un ilk adımını attı. Real Madrid'deki ilk döneminde Luis Figo, David Beckham, Zinedine Zidane, Ronaldo gibi isimleri büyük paralar ödeyerek kadrosuna katan Perez, ikinci kez oturduğu başkanlık koltuğunda da yılın en önemli transferlerine imza atmayı başardı.

Perez, başkan adaylığı sürecinde en büyük vaatlerinden birisi olan İtalyan ekibi AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka'yı uzun uğraşlar sonunda takıma kazandırdı.

Kaka, Real Madrid'e 65 milyon euro gibi büyük bir bonservis bedeliyle 6 yıllık imza attı. Bu transfer aynı zamanda tüm zamanların en pahalı transferleri arasında yer aldı. Ancak yine de ilk sıraya yerleşemedi. Dünya futbol tarihinin en pahalı transferi 2001 yılında gerçekleşti.

Ve bu transferde de yine Real Madrid ve başkan Florentino Perez vardı. İspanyol ekibi o yıl yine bir İtalyan ekibi Juventus'tan Fransız futbolunun efsane ismi Zinedine Zidane'ı 76 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek renklerine bağlamıştı. Bu transfer günümüzde de tüm zamanların en pahalı transferi olma özelliğini koruyor.

Listenin ikinci sırasına ise Kaka, 65 milyon euroluk bonservis bedeliyle yerleşirken, 3. sırada ise 2000 yılında Barcelona'dan ezeli rakibi Real Madrid'e geçen Portekizli yıldız Luis Figo yer alıyor. Futbol kariyerini geçtiğimiz haftalarda noktalayan Luis Figo, o dönem yaklaşık 59 milyon euroya mal olan transfer bedeliyle tüm zamanların en pahalı transferleri listesinde ilk 3 içerisinde yer aldı. Listenin ilk 3 sırasında İspanyol ekibi Real Madrid'in yaptığı transferlerin olması dikkat çekerken, yine 2000 yılında İtalyan ekibi Parma'dan bir başka İtalyan ekibi Lazio'ta transfer olan Arjantinli golcü Hernan Crespo, 53.6 milyon euroluk transfer bedeliyle, listenin 4. sırasında yer aldı.

İlk 5'in son ismi ise 49.2 milyon euroluk bonservisiyle yine Parma'dan bu kez Juventus'a 2001 yılında transfer olan İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon olmuştu. Kaka, henüz yeni açılmasına karşın transfer döneminin de şu anki en pahalı transferi oldu ve Avrupa ve dünya transfer borsasında Kaka'dan büyük bonservis bedeliyle transfer edilebilecek tek isim olarak Manchester United'ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo gösteriliyor.

Dünya transferinde geçtiğimiz sezonun en pahalı ismi Real Madrid'den İngiliz ekibi Manchester City'e 43 milyon euro bonservis bedeliyle giden Brezilyalı yıldız Robinho olmuştu. Robinho'yu Manchester United'ın Tottenham'dan 38 milyon euroya renklerine bağladığı Bulgar golcü Dimitar Berbatov takip etmişti.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.