Kadrolu Şube Müdürlerine "Yıldırma"

Kadrolu Şube Müdürlerine "Yıldırma"

Kadrolu Şube Müdürlerine "Yıldırma"

“Kadrolu şube müdürlerine karşı bir yıldırma harekâtı düzenleniyor. Bırakın gidin deniyor. Ama bırakın gidin derken,  okul müdürü olamazsınız, üst göreve zaten atanamazsınız da deniyor. Emekli olmak ise başka bir sıkıntı! Resmen bir kaşık suda boğulmak isteniyorlar.”

Yazının başlığı klasik bir cümle oldu ama Milli Eğitim Bakanlığında ki usulsüz atama ve geçici görevlendirmelere yıllardır şahit olunca, bu cümle sık sık aklımdan geçiyordu. Beynimi tırmalıyor.

“İstanbul il milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü ataması”

 İstanbul il milli eğitim müdürlüğün de ki şube müdürü atamasını, web sitemizde hayret ile okudum.

Bu kadar da olmaz.

Bu kadar da olmamalı.

Mahkeme kararları ortada dururken herhangi bir okul müdür yardımcısını, 76.maddeden İstanbul il milli eğitim müdürlüğüne, şube müdürü olarak atamak hukuk devleti ile bağdaşır mı?

Şartları tutmayan okul müdür yardımcısını önce şube müdürü olarak atamak, olmadı aynı kişiyi ilçe milli eğitim müdürü olarak görevlendirmek ile ne ispat edilmeye çalışılıyor!

Adalete, adeta meydan okumak, bu görevlendirmeyi yapanlara ne kazandırır?

Bir düşünün yaaa!

Bir ya da birkaç kişinin egosunu tatmin etmek, diğer çalışanların vicdanını sızlatıyor. Duymuyor ve görmüyor musunuz?

Yapmayın efendiler!

Adaletle bilek güreşi mi yapıyorsunuz?  

Kazandınız mı?

 “İskenderun ilçe milli eğitim müdürlüğünde ki görevlendirmeler”

Bir örnek de İskenderun ilçe milli eğitim müdürlüğünde yaşanıyor. İskenderun ki, birçok ilden daha büyük bir ilçe ve bu ilçede eğitiminden sorumlu kişinin eğitim ile ilgisi yok. Yani eğitimci değil. İskenderun Demir Çelik fabrikası özelleştiğinde,  ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna geçiyor.           32 yıl makine mühendisliği yaptıktan sonra İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde,  göreve talip oluyor. Geçiş o geçiş!  Şimdilerde ise ilçe milli eğitim müdür vekili olarak görev yapıyor. İlçede ki eğitimin kaptanı oluyor. Oysa diğer ilçe milli eğitim şube müdürü sınavla atanmış, okul yöneticiliği görevlerinde bulunmuş bir yönetici… Geçici görevlendirme ile bile ilçe milli eğitim müdürlüğü tevdi edilmiyor.

İskenderun’da iş bu kadar ile de kalmıyor. 4 Şube müdürü kadrosu olmasına rağmen, 6 kişi görev yapıyor. Bunun 4’ü geçici görevlendirme, 2 tanesi ise kadrolu şube müdürü. Geçici görevlendirilenlerden sadece bir tanesi okul müdürü, diğerleri müdür yardımcısı, Beden Eğitim öğretmeni,  Din Kültürü Öğretmeni olarak görev yapıyor.  Şimdi bu ilçeye bir de İstanbul’dan ilköğretim okulu müdürü,  ilçe milli eğitim müdürü olarak getirilmeye çalışılıyor. İlçe de böyle bir söylenti var.

 Eğitimde başarı nasıl elde edilecek.

Hatay eğitimde kaçıncı sırada bilen var mı?

Ben bilmiyorum.

Vebali buna göz yumanlarındır.

“Kadrolu şube müdürleri, vekil ilçe milli eğitim müdürleri”

Maalesef Anadolu’nun birçok ilinde yukarıdakilere benzer hikâyeler anlatılıyor. Adaletsizlik bir değil, iki değil… Hesabını bilen yok. Kadrolu şube müdürlerinin görev yaptığı bazı ilçelerde, ilçe milli eğitim müdürlüğü görevleri, geçici görevlendirmeler ile yürütülüyordu. Okul müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü olarak görevlendiriliyor, astı ise kadrolu şube müdürü… Düne kadar bu böyle devam etti.  Hukuken okul müdürünün ya da okul müdür yardımcısının görevleri arasında ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini yürütmek yok. Ama bu görevler,  şartları tutmayanlara tevdi ediliyordu. Kadrolu şube müdürlerine karşı bir yıldırma harekâtı düzenleniyor. Bırakın gidin deniyor. Ama bırakın gidin derken,  okul müdürü olamazsınız, üst göreve zaten atanamazsınız da deniyor. Emekli olmak ise başka bir sıkıntı. Resmen bir kaşık suda boğulmak isteniyorlar. Allahtan korkun!  Bu zulüm ve adaletsizliğe göz yummayın.

Bakanlık ilçe milli eğitim müdürlerinin geçici görevlendirmelerini iptal etti ama valilik, kaymakamlık kanalı ile görevlendirilenler var. Bunun için bakanlığın illere talimat vermesi gerekiyor. Çünkü bazı geçici görevlendirmelerden bakanlığın haberi yok. Maalesef böyle bir durum söz konusu.

Sadece birilerinin yakını ya da hemşerisi olmak bir göreve talip olmak için yeterli olmamalıdır. Bugün aynı siyasi görüşü paylaşmak bile yetmiyor. Liyakat ve kariyer zaten yerlerde sürünüyor. Onlara sıra hiçbir zaman gelmiyor. Performansına kimse bakmıyor. İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, il milli eğitim müdür yardımcısı görevlendirme ve atamalarında, birilerine akraba olmak ya da hemşeri olmak yeterli görülüyor.

Geçici görevlendirmelerin iptalinden sonra doğrusu bu tür hikâyelerin tarihte kalacağını umuyoruz. Usulsüz geçici görevlendirilen İlçe Milli Eğitim Müdürleri eski görev yerlerine dönmeye başladı.  Endişe şudur ki, Bakanlığımızın iptal ettiği bu görevlendirmelerin,  valilikler kanalı ile yapılmasıdır. Bu konun takipçisi olalım. Bu şekilde geçici görevlendirilenleri buradan açıklayalım.  Haksız atama ve görevlendirmelere, Sayın Bakanımız müsaade etmeyecektir.

 Öyle ümit ediyoruz…

Adalet hepimiz için her zaman gerekli…

 

Mustafa EDİPOĞLU

Eğitim Yöneticisi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.