Kadroları İptal Edilen Müd. Yardımcıları

Kadroları İptal Edilen Müd. Yardımcıları

2006 yılında yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavını kazanarak Müdür Yardımcılığı görevine atanmış ancak Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurması neticesiyle atamaları iptal edilen mağdur olmuş eğitimci arkadaşlarımız için dilekçe örneğidir..

Adı Soyadı:
Baba Adı:
Doğum Yeri ve Tarihi:
TC Kimlik No:

………………………………. Müdürlüğü'ne
(Sunulmak Üzere)
………………………………… İlköğretim Okulu/Lise Müdürlüğü
Ankara


Ankara 1. İdare Mahkemesinin 31/10/2008 tarih ve 2008/1317 esas nolu kararı ile, 2008/50 Sayılı Bakanlık genelgesi çerçevesinde Ankara ilinde yapılan müdür yardımcılığı atamaları iptal edilmiştir.
2008/1317 esas nolu, Ankara 1. İdare mahkemesinin ilgili kisinin açtığı dava sonucu “Eğitim kurumları yöneticileri yönetmeliğinin 9.maddesi uyarınca atama yapılması planlanan eğitim kurumlarının yöneticilikleriyle ilgili duyurularda herhangi bir kısıtlama getirilmediği açık olup,2008/50 sayılı Bakanlık genelgesiyle, Yönetmelik hükümlerini daraltacak şekilde Ankara ilindeki 8 merkez ilçe dışında yönetici ihtiyacı olan ilçelerdeki kadroların ilan edilmemesi, merkez ilçelerdeki kadroların ilan edilmemesine yönelik dava konusu işlemde hukuka uyarlılık görülmemiştir.”
Yukarıda bahsi geçen dava sonucu Ankara 1. İdare mahkemesi,davada yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.Bu karar nedeni ile …./…/2008 tarih ve ……… sayılı Ankara Valiliğinin atama kararnamesi ile ………………………
Okuluna yapılmış olan Müdür yardımcılığı atamam iptal edildi.Şu anda eski görev yerim olan …………………… okuluna …….. öğretmenliği kadromla gelmiş bulunmaktayım.2006 yılında yapılan Müdür yardımcılığı sınavına girerek başarılı oldum,İlgili yönetmeliğin Geçici 2 maddesi kapsamında, 2008/50 sayılı genelge ile atamamın yapılmasına rağmen,İdareden kaynaklanan hatalar nedeniyle …/…/ 2008 yılında yapılan atamam iptal edildi.Bu süre zarfında idarenin yanlış işlem tesis etmesiyle sınav geçerlilik sürem dolmuştur.
Oysaki ……/…/2008 tarihinde Ankara ilinde yapılan yönetici atamalarına başvuru yaptım.Bu tarihte sınav geçerlilik sürem dolmamıştı.İdarenin yanlış işlem tesis etmesi nedeniyle sınavımın geçerli olduğu süre içerisindeki başvurumun göz önüne alınarak, işlem tahsis edilmesini istemekteyim.
İdarenin yanlış işlem tesis etmesi neticesinde, Mahkemenin yapılan atamaları iptal etmesiyle ortaya çıkan mağduriyetimin giderilmesi ve yapılacak yeni atamalarda daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Ankara ilinde yapılacak olan yeni yönetici atama başvurularında;Başvurumun ilgili yönetmeliğin geçici 2. maddesi “11/1/2004 tarihli ve 25343 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre, müdür yardımcılığı için yapılan seçme sınavını kazanan adaylar, sınavların geçerlik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde müdür yardımcılığına atanmak üzere başvurmaları halinde kendi aralarındaki sınav puanı üstünlüğüne göre öncelikle atanırlar.”
Kapsamında alınarak atamamın sınav puanımla,sınav puan üstünlüğüne göre yapılmasını arz ve talep ederim.
EK1- Hizmet cetveli
EK2- Sınav puanı
İmza
…/…/2008
Adı Soyadı
Adres

NOT: Bu dilekçenin bir nüshasını dilekçe kayda girdikten sonra alın.


www.kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.