Kadına şiddet ders konusu olacak

Kadına şiddet ders konusu olacak

Bakan Fatma Şahin, jandarma subay okulunda kadının insan hakkı konusunda ders verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Sunulan Hizmetlerde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi İş Birliğinin Yapılması ve Eşgüdümün Artırılması Protokolü'' imzalandı.
 
Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen törende, iş birliği protokolünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzaladı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, "Bu protokol de devrim niteliğinde çalışma var. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde jandarma subay okulunda, meslek yüksekokulunda, insan hakları yurttaşlık adı altında verilen derslerde artık kadınlarla ilgili, kadının insan hakkı, kız çocuklarının eğitiminin önündeki engeller konusu da yer alacak. Bu konunun temel eğitime girmiş olması çok önemli bir başlangıçtır" dedi.
 
Askerin disiplini ile kadının hassasiyeti
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de ailenin temelini oluşturan kadına yönelik tutum ve davranışlar konusunda, çoğu toplumda olduğu gibi Türkiye'de de bazı bozuklukların yaşandığını ifade etti.
Şahin, iş birliği yapan tarafların dikkat çekici özellikte olduğunu belirterek, askerin disiplini ile kadının hassasiyetinin söz konusu çalışmaları başarıya ulaştıracağını söyledi.
Protokol imza törenine, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek de katıldı.

Memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.