Kadın Statüsü Birimi, 'Aile İçi Şiddete Son' Standı Açtı

Kadın Statüsü Birimi, 'Aile İçi Şiddete Son' Standı Açtı

Bursa Valiliği Kadın Statüsü Birimi Tarafından, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Amacıyla Gerçekleştirilen 'Aile İçi Şiddete Son' Standı Zafer Plaza'da Açıldı.

Bursa Valiliği Kadın Statüsü Birimi tarafından, aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 'Aile İçi Şiddete Son' standı Zafer Plaza'da açıldı.

Bursa Valiliği Kadın Statüsü Birimi, kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele kapsamında, aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla 'Aile İçi Şiddete Son' isimli stant açtı.

İlk olarak Zafer Plaza'da açılan stant, vatandaşlardan büyük ilgi görürken, çalışma ile aile içinde ki şiddet konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Stant açılışına Vali Vekili Celalettin Yüksel ve Vali Yardımcısı Halis Arslan eşleriyle birlikte katıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla ilk tanıtımı Zafer Plaza'da yaptıklarını belirten Vali Yardımcısı Halis Arslan, ilerleyen günlerde diğer alışveriş merkezlerinde de bu gibi etkinliklere yer vereceklerini aktardı.

Aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla büyük bir kampanya yaptıklarını anlatan Arslan, şiddet gören ve şiddete tanık olan kişilerin en kısa zamanda ilgili yerlere başvurmaları veya telefonları aramalarını istedi.

Halis Arslan, bu tür olayları ihbar etmenin de bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

Bursa Valiliği Kadın Statüsü biriminin aile içi şiddet konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla dağıtılmak için hazırlanmış, üzeri yazılı el-yüz ve mutfak havluları, broşür ve film CD'sinden oluşan çantaların halka ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtildi.

www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.