Kabine değişikliğinde İLK GİDECEK İKİ BAKAN

Kabine değişikliğinde İLK GİDECEK İKİ BAKAN

"Hükümetten olmayan adaya oy vermeyin" dedi, Antalya'yı kaptırdı.

Yerel seçim sonuçlarından tamin olmayan AKP'de gerek kabinede gerekse parti yönetiminde revizyon bekleniyor. AKP'nin oy oranının düşmesini “Milletimizin verdiği mesajı doğru okumaya, anlamaya, dersler çıkarmaya devam edeceğiz şeklinde değerlendiren Erdoğan'ın sözleri kabine revizyonun işareti sayıldı.

TEŞKİLATÇI ERDOĞAN AFFETMEYECEK
Başbakan Erdoğan, Refah Partisi'den onu İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına, ardından da Başbakanlığa taşıyan sürece teşkilata verdiği önemle geldi. İyi bri teşkilatçı olan Erdoğan, bu seçimdeki sonuçlara ciddi kafa yoracak. Çünkü en güvendiği isimlere emanet ettiği kentlerde alınan yenilgi Erdoğan'a büyük hayal kırıklığı yaşattı.

NEDENLERİNİ TEK TEK TESPİT EDECEĞİM
Erdoğan'ın seçimlerin hemen ardından parti kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede “Hiç beklemediğim, beni hayal kırıklığına uğratan sonuçlar gelmiştir, bunun nedeni ne ekonomik kriz, ne başka bir şey, bunun nedenlerini tek tek tespit etmenizi istiyorum" dediği belirtildi. Bu da Erdoğan'ın konu üzerine ciddi ciddi düşündüğünün göstergesi

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE İLK GİDECEK İKİ BAKAN
AK Parti en büyük hezimeti hiç kuşkusuz AKP “Belediye başkanınız iktidar partisinden seçilmezse hizmet alamazsınız" şeklindeki sözleriyle büyük tartışma yaratan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in seçim bölgesi olan Antalya'da yaşadı. Antalya'nın eğitim düzeyi yüksek seçmeni bu söylemi görmezden gelmedi, Adalet bakanına cevabı sandıkta verdi. Bu söylemle CHP'nin Büyükşehir adayı eski rektör Mustafa Akaydın'a başkanlık altın tepside sunuldu. Oysa AK Parti adayı Menderes Türel, vizyonu geniş, ve kapsayıcı yapısıyla dikkatleri üstüne çekmişti. Erdoğan, yaşananları görmezden gelmeyecek kabine değişikliğinde ilk aklına gelecek isimlerden biri Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin olacak.

ÇELİK VAN'I DTP'YE KAPTIRDI
En az Mehmet Ali Şahin kadar Erdoğan'ı şaşırtan isimlerden biri de da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik oldu. AKP, Van'da belediye başkanlığını açık farkla DTP'ye kaptırdı. 22 temmuz seçimlerinde Van'da 5 milletvekili çıkaran AKP için Van'ı kaptırmak büyük hezimet oldu. Erdoğan bu durumun açıklamasını da Çelik'ten alacak.

KEMAL ABİ HASTA AMA..
3 isim ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan. Seçim bölgesi Eskişehir'i bütün çabalarına rağmen yine DSP'li Yılmaz Büyükerşen'e kaptırdı. AKP'nin Kemal abisi Unakıtan seçim sürecinde kalp ameliyatı geçirdiği için seçimlerde sahaya inememişti. Erdoğan bu durumu mazeret olarak kabul edecek mi zaman gösterecek.

KOLTUĞUNU KORUDU
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, kabinenin en silik bakanlarından. Ancak Erdoğan'ın annesine verdiği " Trabzon'u alacağım" sözünü tutmasında Başbakan'a oldukça yardımcı oldu. Yerel seçim sınavını da başarıyla verdi. Bu sonuç koltuğunu sağlamlaştırdı.

http://www.stargundem.com/siyaset_haberleri/47143-Kabine-degisikliginde-iLK-GiDECEK-iKi-BAKAN.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum