Japon öğrenciler Kapadokya'da çöp topladı

Japon öğrenciler Kapadokya'da çöp topladı

Japonya'nın başkenti Tokyo'dan gelen bir grup üniversite öğrencisi, Kapadokya Bölgesi'nin tarihi ve turistik mekanlarında düzenlenen temizlik kampanyasına katılarak 45 torba çöp topladı.

Türkiye’nin peribacaları ve balon turları ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden Japon üniversite öğrencileri burada Türk öğrencilerle beraber çevre sorunlarına dikkat çekmek için temizlik yaptı. Avanos İlçesi’ndeki Alaettin İlköğretim Okulunu ziyaret eden Japon öğrenciler burada eğitim gören öğrencilerle birlikte okul çevresinde ve mahallede temizlik yaptı.

Ellerinde eldiven ve çöp torbaları ile temizlik yapan öğrencilere mahalle sakinleri de ilgi gösterdi. Yaklaşık 1 saat süren temizlik çalışması sonucu 45 torba çöp toplandı. Temizlik çalışması ardından Alaettin İlköğretim Okulunu gezen Japon öğrencilere Avanos toprağından yapılma mini testi hediye edildi.

Alaettin İlköğretim Okulu Değerler Eğitimi Başkanı İsmet Demir, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, değerler eğitim projesi çerçevesinde öğrencilerin çevre sorunlarına duyarlılığını artırmak için böyle bir uygulamaya imza attıklarını belirti. Japon üniversite öğrencileri ise, Kapadokya’ya hayran kaldıklarını fakat çevre kirliliğinin fazla olduğunu belirtti. Temizlik çalışmasında elbise parçaları, pet şişeler ve metal eşyalar bulduklarını anlatan öğrenciler, gezi sırasında temizlik çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.