İyi polise takdir kötü polise ceza

İyi polise takdir kötü polise ceza

Emniyet Müdürünün talimatıyla kurulan özel ekipler, 15 bin polisi kamerayla izliyor.

GÖREVE geldiğinden bu yana, temiz ve çevik polis profilini oluşturma hedefiyle yayımladığı genelgelerle ismini sıkça duyuran Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, oluşturulan 3 özel ekiple başkentteki 15 bin polisi kameralarla takibe aldı.

Yasak getirmişti

Özdemir'in göreve başladığı tarihtan itibaren yayımladığı genelgelerle görev sırasında üniforma ile sigara içilmesi emniyete ait binalarda soğan, sarımsak ve lahmacun gibi kötü kokulara neden olan yiyeceklerin yenilmesi yasaklanmıştı. Bunların denetimi için Disiplin Şubesi'ne bağlı 3 özel ekip, 15 bin polisi gece gündüz takibe aldı. Kameralı polis ekipleri, metro, toplu taşıma araçlarını kullanan tüm polisleri göz hapsine aldı. Görev sırasında sigara içen, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan polisler kameralarla tek tek belirlendi. Özdemir, göreve geldiğinden bu yana 3 bin polis hakkında rapor düzenlenirken, bazıları hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Denetimlerde yönetmelik ve genelgelere uygun hareket eden polislere ise takdirname verildi.

Soğan sarımsak

Özdemir'in talimatıyla oluşturulan özel ekipler denetimler sonucu günde ortalama 15 rapor hazırlarken, genelgeyle yasaklanan soğan, sarımsak ve lahmacun denetimlerinden hiçbir polis ceza almadı. Çevik Kuvvet ekiplerinin toplu olarak bulunduğu Başbakanlık, Güvenpark, Kızılay, Sıhhiye ve üniversite kampuslarında görevli polisler de denetimden geçirildi. Denetimlerde ayrıca merkezlerinde eksiklikler olan ya da ekip araçları bakımsız olan polisler hakkında da olumsuz raporlar düzenlendi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.