İşte kritik zirveden çıkan kararlar!

İşte kritik zirveden çıkan kararlar!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güvenlik zirvesinin ardından muhalefeti Köşk'e çağırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan güvenlik zirvesi sona erdi. Zirveden bölgede görev yapan personelin yapısının gözden geçirilmesi ve terör örgütünü cesaretlendirecek açıklamalar yapılmaması kararları çıktı.

Yaşanan son terör saldırılarının ele alınacağı toplantı saat 10.15'de başlamıştı. Zirve yaklaşık 3 saat sürdü.

GÜVENLİK ZİRVESİNE KİMLER KATILDI

Cumhurbaşkani Abdullah Gül başkanlığında toplanacak Güvenlik Zirvesi'ne şu isimler katıldı:

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığındaki toplantının ardından yapılan açıklamada, toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katıldığı belirtildi.

PERSONEL GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, son terör olayları hakkında ilgili birimlerden ayrıntılı bilgi almıştır. Teröre karşı yürütülen mücadele kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, son gelişmelerin ışığında kısa ve orta vadeli ilave tedbirler alınması kararlaştırılmıştır.

Bu bağlamda istihbarat ve bölgede görev yapan personelin yapısının gözden geçirilmesi hususunun üzerinde durulmuştur. Ayrıca, çevre ve ilgili ülkelerle terörle mücadele koordinasyon faaliyetlerinin daha da etkinleştirilmesinin önemi vurgulanmıştır.

Basın-yayın organlarının terörle bağlantılı haberlerde halkı bilgilendirirken terör örgütünü farkında olmadan cesaretlendirici duruma düşmemeleri için daha duyarlı davranmalarının gereğine dikkat çekilmiştir.''

Öte yandan, Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Fidan Çankaya Köşkü'nden toplantı bittikten 20 dakika sonra ayrıldı.

GÜL BDP'Yİ DE DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlık ettiği Güvenlik Zirvesi'nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ayrı ayrı görüşecek.
http://www.internethaber.com/iste-kritik-zirveden-cikan-kararlar--263002h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.