İSTANBUL'DA OKULLARDAN ZORUNLU SINAV ÜCRETİ TOPLANDI

İSTANBUL'DA OKULLARDAN ZORUNLU SINAV ÜCRETİ TOPLANDI

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün 11 Ocak 2012 Çarşamba Günü Düzenleyeceği Kazanım Değerlendirme Sınavında okullardan zorunlu ücret alındı.

İstanbul genelinde düzenlenen ve 8. Sınıflara yönelik olan kazanım değerlendirme sınavında, okullarımız kendi bütçelerinden öğrenci başına 1 TL İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hesabına sınav ücreti yatırdı. Birçok ilçede bu ücretin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri MTSK hesabına yatırılması akıllara çeşitli soruları getirmektedir.
Zorunlu olarak uygulanması gereken kazanım değerlendirme sınavında bir de ücret toplanması bütçesi olmayan okullarımızı iyice zor durumda bıraktı. Sene başından beri bağış genelgesi ile zor durumda bırakılan okullarımızdan, zorunlu olarak sınav ücreti talep edilmesi zaten zor şartlarda olan ve soruşturmalara rağmen eğitim – öğretime devam etmeye çalışan okullarımızın iyice belini bükmüştür.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarımızın bütçesinin olmadığı ve okullarımızın temizliği için anlaşma sağlanan firma ile sözleşmesinin sona erdiği bu dönemde, okullardaki temizlik personellerinin sözleşmesinin yenilenemediği için sıkıntı yaşayan okullarımızdan, bir de sınav ücreti adı altında ücret talep edilmesi ve bununda zorunlu kılınması şaşırtıcı bir durum ortaya çıkarmıştır.
Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın zorunlu olarak toplanan kazanım değerlendirme sınav ücreti hakkında bir bilgisi var mıdır?
Eğer bilginiz varsa Sayın Muammer Yıldız maddi açıdan zor durumda olan okullarımızda bİr de zorunlu olarak sınav ücreti talep edilmesi doğru mudur?
Eğer bilginiz yoksa İlçe Müdürlerinize bu paraların okullara iadesi için talimat verecek misiniz? 
Okullarımızın herhangi bir bütçesi bulunmamaktadır. Birçok okulumuzun ise yeterli temizlik personeli yoktur. Kendi çalıştırdıkları personellinin dahi maaşını, sigortasını yatırmakta zorlanan, kırtasiye, tadilat ve en son olarak ta İl Özel İdaresinin zamanında ödemediği elektrik faturalarının gecikme faizlerinin okullara ödettirildiği bir dönem de okullarımızdan Kazanım Değerlendirme Sınavı adı altında ücret toplanması doğru bir tutum olmamıştır.
Fazıl Emre Tutku / Kamudan haber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum