İstanbul İl MEM. Yönetici Atamada Ne yapıyor?

İstanbul İl MEM. Yönetici Atamada Ne yapıyor?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu sefer de Yönetici Atamada değişik bir uygulamaya imza attı...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2005 yılı atamalarıyla ilgili yazdığı yazıda:


"Ayrıca ilgi (b)genelgenin 11.maddesine göre "26/03/2005 tarihinde müdür yardımcılğı için yapılan seçme sınavına giripte kazanamayanların 2008 yılı itibariyle yapılan son değerlendirme sonucunda başarılı sayılanların başvuruları sınavın geçerlilik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla ili (a) Yönetmeliğin Geçici 2 inci madde kapsamındaki hükümler çerçevesinde" değerlendirilecektir denildiğinden; bu durumda olanların 11. madde deki şartları taşımak kaydıyla müracaatta bulunabileceklerdir. " ibaresini kullanmış; bu ibare Bakanlığın 2008/74 sayılı Genelgesi ile çelişmektedir.

2008/74 Millî Egitim Bakanlıgı Egitim Kurumları Yöneticileri Atama Genelgesi :

"Madde 11- 26/03/2005 tarihinde müdür yardımcılıgı için yapılan seçme sınavına girenlerden 2008 yılı itibariyle yapılan son degerlendirme sonucunda basarılı sayılanların basvuruları sınavın geçerlik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla ilgi (a) Yönetmeligin Geçici 2 inci madde kapsamındaki hükümler çerçevesinde degerlendirilecektir." denilmektedir.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilgi Edinme Başvurusuna Verdiği Cevap :

"26/03/2005 tarihinde müdür yardımcılığı için yapılan seçme sınavına girenlerden 2008 yılı itibariyle yapılan son değerlendirme sonucunda başarılı sayılan tüm adayların başvuruları sınavın geçerlik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliğinin Geçici 2 inci madde kapsamındaki hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir. "

 

Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 11. madde kapsamında bir çelişki göze çarpmaktadır.

Ancak, Türkiye Eğitim (www.turkiyeegitim.com) olarak Bakanlığın bu konuya bir açıklama yaparak, 2005 mağdurlarının bu sorununu illerin farklı uygulama yapmasını engellemek icin ivedi olarak yayınlaması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum