İşsizliğe çare nerede?

İşsizliğe çare nerede?

Bakan'dan ilginç öneri. İstihdam sorunun çözülmesi bu sektörden mi geçiyor? İşte açıklamalar...

2007’de katıldığı bir televizyon programında katma değeri düşük tekstil ürünlerinde üretimin Çin’e bırakılmasını savunduğu için tekstil sektöründen tepki gören Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekili adayı olduğu Batman’da istihdam sorunun çözümü için tekstil ve konfeksiyon sektörünü işaret etti. 2007’de yaptığı açıklamanın ardından sözlerinin Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyon sektöründe markalaşması, katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi düşüncesiyle ifade edildiğini belirten Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’nun 66. yıldönümü dolayısıyla verilen kokteyle katılmak için bir geceliğine geldiği Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KONFEKSİYONDA 5 BİN ÇALIŞAN
Şimşek, aday olduğu Batman’da bölge halkının beklentilerine ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi: “Halkla bir araya geldiğimizde iki talebi var. Bir, ‘Zorla kepenk kapattırılmasın’ diyorlar. ‘Kapatmayın, kapatan olursa bize haber verin, şikâyet edin’ diyoruz, orada duruyorlar. İkinci olarak iş aş istiyorlar. Orada son zamanlarda muazzam bir iş imkânı yaratıldı. Doğru düzgün tekstil üretimi yoktu. Şimdi tekstil fabrikalarında 2 bin kişi çalışıyor, 18 bin insanın evine ekmek gidiyor. OSB’deki kamulaştırma ile istihdam miktarı ikiye üçe katlanacak. Konfeksiyonda istihdam miktarı iki yıla kalmaz beş bin kişiye ulaşacak. Teşvikin alası var. Özgürlük, ileri demokrasi isteyenlerin kendi hemşerilerine nasıl zulmettiklerini gördüm. Değişimi vatandaşın kendisi arzulayacak, isteyecek ve destekleyecek.”

"BATMAN'DAN 3 KEZ AYRILDIM"
Batman’daki seçim çalışmalarına değinen Bakan Şimşek, BDP’nin sırtını terör örgütüne dayayarak iş yapmaya çalıştığını, başkalarına tahammülü olmadığını söyledi. Şimşek, aday listelerinin kesinleştiği 18 Nisan’dan beri Batman’dan sadece üç gün ayrıldığını, iki aydır köy köy dolaştığını belirtti.

Şimşek, Batman’dan, biri Bakanlar Kurulu toplantısı için olmak üzere sadece üç defa ayrıldığını, onun dışında iki aydır Batman’da çalıştığını söyledi. İlçelerin ve büyük köylerin her birine ikişer üçer defa gittiğini, mahalle mahalle köy köy herkese ulaşmaya çalıştığını kaydeden Şimşek, güvenlik sorunu yaşamadığını söyledi. Şimşek, Batman’dan ayrılmak istemediği için borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili başvuru süresinin salı günü sona ermesinin ardından başvuru verilerine ilişkin basın toplantısını da orada açıklamayı düşündüğünü belirtti.

Seçim kampanyası sırasında güvenlik sorunu yaşanıp yaşanmadığına ilişkin sorular üzerine Şimşek, hiçbir güvenlik sorunu yaşamadıklarını ama karşı tarafta demokrasi kültürünü hazmetmiş bir siyasi parti olmadığını söyledi. Şimşek BDP’yi kastederek, “Başkalarına hiç tahammülleri yok, başka partilerin vatandaşa erişmesine tahammül edemiyorlar. Başbakanımızın dediği gibi sırtlarını terör örgütüne dayamış, o şekilde bu işi yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

AHMET KIVANÇ- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.