İSKİ’de taşeron kazığı

İSKİ’de taşeron kazığı

İSKİ'nin sayaç okuma işini verdiği taşeron şirket personelinin 'yanlış okuma'sıyla kesilen yüksek faturalar vatandaşın kâbusu oldu.

Bir vatandaşın itiraz ettiği 557 TL'lik su faturasındaki rakam 13 liraya düşürüldü.

Sayaç okuma işini ihale ile taşeron şirketlere veren İSKİ, Mayıs ve Haziran ayında İstanbul'da çok sayıda tüketiciye hatalı/yüksek meblağlı su faturası gönderdi. Vatan'ın haberine göre; gönderilen su faturalarındaki yüksek rakamı gören dikkatli tüketiciler, İSKİ'ye başvurarak hatanın düzeltilmesini istedi. İtirazları değerlendiren İSKİ, yeniden sayaçları okudu ve yapılan hataları düzelterek, ödemesini yapan tüketiciye fazla aldığı parayı iade etti.

Faturalara dikkat!
Fatih'te Mevlanakapı Mahallesi Bicki Sokak'ta tek başına oturan Bilal Öylek de İSKİ'nin gönderdiği hatalı/yüksek meblağlı fatura mağdurlarından. Normal koşullarda her ay 10 TL ile 20 TL arasında su faturası ödeyen Öylek, Temmuz ayının ilk haftasında kendisine gönderilen 557 TL'lik faturayı görünce şok oldu. Öylek'in yaşadığı ikinci şok ise, aynı faturada yer alan 491 TL'lik geçmiş dönem borcuydu. Öylek, soluğu İSKİ'de aldı ve faturaya itiraz etti. İtiraz üzerine bir ekip gelip Öylek'in su saatini yeniden okudu ve yeni bir faturalandırma yapıldı. Yeni faturada Öylek'in 557 TL olan borcu 13 TL olarak düzeltildi.


Farkında olmadan cebiniz boşaltılabilir
İSKİ abonesi Bilal Öylek, tek başına yaşayan biri olduğunu belirterek, ayda ödediği faturanın 20 TL'yi geçmediğini belirtti. Son faturadaki 557 TL'yi görünce şok olduğunu söyleyen Öylek şöyle konuştu: “Bütün faturalarımı düzenli öderim. Ya ben otomatik ödeme talimatı verseydim ne olacaktı? O zaman bu borç hesabımdan çekilecek ve hiç haberim olmayacaktı. Farkında olmadan cebiniz birileri tarafından boşaltılabilir.”
Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.