İsim benzerliğine 2 bin 123 TL fatura

İsim benzerliğine 2 bin 123 TL fatura

Ankara-Çankaya'nın Ayrancı semtinde oturan İrfan Baydar'ın isim benzerliği yüzünden başına gelenler fıkraları aratmadı.

Yıllardır Çankaya'da market işletmeciliği yapan Baydar'a bu ay içinde kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle haciz geldi. BEDAŞ'ın yolladığı faturada 2 bin 123 TL borcu görünen Baydar duruma isyan ederek, "Eryaman'da hiç bilmediğim bir adreste elektrik kullanmışım. İlk başta karışıklık diye düşünmüştüm ama sonra gördüm ki BEDAŞ muhatabını bulamayınca benzer isimli bir kişiye bu faturayı ödetmeye çalışıyor" dedi.

Yanlışlığı gidermek için BEDAŞ'a gittiğini belirten Baydar yetkililerden aldığı, "Arada bir olur böyle, memurlarımız hata yapabiliyor bazen" yanıtı karşısında şaşkına döndüğünü söyleyerek fıkra gibi olayı şöyle anlattı:

"Senelerdir Ayrancı'da oturuyorum. Hayatımda adını dahi bilmediğim bir semtten bana icra borcu geliyor. Benim oturduğum semtin muhtarlığında ikametgah bilgilerim var. BEDAŞ ise yapılanların sorumlularını bulamadığı için suçu başkalarının üstüne yıkmaya çalışıyor. Ayrancı'da uzun zamandır esnaflık yapıyorum ve insanlar beni dürüstlüğümle tanıyor. Evime gelen icra mektubu yüzünden buradaki itibarım sarsıldı. Benim tek suçum adımın İrfan Baydar olması."

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.