İşadamlarından meslek liselerine destek

İşadamlarından meslek liselerine destek

Antalyalı otomotiv sektörünün önde gelen firmaları tarafından Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yaptırılan Motorlu Araçlar Teknolojisi Laboratuvarı törenle hizmete açıldı.


Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılındaki hedefinin mesleki liselerin oranını yüzde 50 seviyesine ulaştırmak olduğunu söyledi. Antalya'da meslek liselerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Gülay, Antalya'da meslek lisesi sayısını artırmak için çalıştıklarını ve bunda da bir hayli başarılı olduklarını bildirdi.

Antalya'da bazı liselerin mesleki lise yapımı konusunda proje hazırladıklarını anlatan Gülay, iki liseyi meslek lisesine dönüştürdüklerini kaydetti. Türkiye'de ilk kez Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne mesleki lise açan ilin Antalya olduğunu ifade eden Gülay, şöyle konuştu:

''Antalya OSB'ye meslek lisesi açılarak Türkiye'ye örnek olundu. Milli Eğitim Bakanlığı Antalya OSB'yi örnek alarak her OSB'ye meslek lisesi açılmasını zorunlu hale getirdi. Sanayinin ihtiyacı, bu okullardan karşılanacak. Öğrenci de sanayinin içinde eğitim ve öğretimini tamamlayacak. Kız öğrencilerimizi de meslek liselerine yönlendirmemiz gerekir. 8'nci sınıflardan sonra velilerimize doğru adres olarak meslek liselerini gösteriyoruz. Bu nedenle de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mesleki Eğitim Tanıtım Birimi oluşturduk.''

Gülay, Antalya'da genel liseler ile mesleki liseler arasındaki farkı, mesleki liseler lehine yüzde 38'e çıkardıklarını kaydetti.

Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Özen de döner sermaye tarafından yapılan üretim ve satışlardan dolayı 2008 yılında 1 milyon 181 bin 550 lira ciroya karşılık 167 bin 190 lira net kar elde edildiğini bildirdi.

Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne Motorlu Araçlar Teknolojileri Laboratuvarı'nın kurulmasına öncülük eden ve aynı okuldan mezun iş adamı Davut Çetin ise Bilaller Ford Grubu, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ, Çetin Motor-Doğan Makine Çakmaklı Otomotiv ve Günlas Grubu'nun ortaklaşa yaptığı laboratuvarın yaklaşık 800 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.

Çetin, Motorlu Araçlar Teknolojileri Laboratuvarı'na Antalyalı iş adamları tarafından 80 bilgisayar, sıfır kilometre iki otomobil ile 25-30 adet yeni teknoloji motor verildiğini sözlerine ekledi.

Laboratuvarın kurulmasına ve düzenlenmesine katkıda bulunan iş adamlarına plaketleri Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay tarafından verildi.

Motorlu Araçlar Teknoloji Laboratuvarı, cumartesi ve pazar günleri açık olacak ve döner sermaye ile çalışarak, araçların bakım ve onarımları yapılacak.


vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.