IRAK GENELKURMAY BAŞKANI: “KÜRT ASKERLERİN SAYISI AZALTILIYOR”

IRAK GENELKURMAY BAŞKANI: “KÜRT ASKERLERİN SAYISI AZALTILIYOR”

Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Irak askerlerinin olduğu bölgelerdeki Kürt askerlerin sayısının azaltılması için çaba gösterildiğini, Başbakan El Maliki'nin de “kendi başına hareket ettiği”ni söyledi.

ERBİL(ANKA) - Irak Genelkurmay Başkanı Ebubekir Zebari, Irak askerlerinin olduğu bölgelerdeki Kürt askerlerin sayısının azaltılması için çaba gösterildiğini söylerken Başbakan Nuri El Maliki'nin “kendi başına hareket ettiği”ni de savundu.
Ebubekir Zebari, Peyamner Haber Ajansı'na verdiği demeçte Irak askerlerinin olduğu bölgelerdeki Kürt askerlerin sayısının azaltılması ve bu askerlerin bütün Irak'ın genelinde görev almaları için çaba gösterildiğini belirtti.
Başbakan Nuri El Maliki'nin parlamentodan “habersiz”, ordu komutanlarını atadığını söyleyen Zebari “Örneğin Fırka, Askeri Operasyonlar, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı atamaları için önce parlamentonun onayı gerekiyor. Ancak Maliki parlamentodan habersiz bu atamaları gerçekleştiriyor” dedi.
Zebari, eski Irak ordu sisteminin feshedildiğini, yeni sistemin getirildiğini belirtirken yeni sistemin Maliki'nin "kendi başına hareket ettiği"ni hayata geçirilmediğini de söyledi.(ANKA)
(CN/ZG)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.