İngilizce Öğretmenlerinden Bakan Dinçer'e Mektup

İngilizce Öğretmenlerinden Bakan Dinçer'e Mektup

'İthal öğretmen istihdamı için kullanılacak bütçe, kendi vatandaşımıza ayrılabilir'

Sayın Milli Eğitim Bakanımız,
‘’Öğretmenlik öyle bir sevdadır ki bu sevda sonsuza kadar tüm insanlığı kuşatacak bir heyecanın adıdır’’ diyerek çıktık yollara. Bu sevda görev bekleyen biz öğretmenlerin yüreklerinde öyle büyüdü ki küçücük gönüllere kocaman bir aydınlık saçmayı temenni eden bir ekip oluşturduk ve sizlere sesleniyoruz.


Bizler, sayısı 20binleri bulan fakat ataması yapılmayan İngilizce öğretmenleriyiz. Bu yolda bizlerle birlikte yürüyen, aynı sevdayı taşıyan ve atama bekleyen, telaffuzu zor ama sayısı yüzbinlerce olan, sevdası aynı sevda, öğretmenlik  sevdası olan farklı branştaki öğretmen arkadaşlarımız var. Onların umutlarından ve yarınlarından da derlediğimiz bir selam getirdik sizlere.


Eğitim politikalarının ve sorunlarının ülke gündeminde yavaş yavaş ve köklü planlamalarla çözülmesinin vaad edilerek yerini aldığı günümüzde, takdir edersiniz ki en en temel sorunun istihdam olduğu netleşmiştir. Bu en önemli soruna bir de İngilizce öğretmenlerinin penceresinden bakıldığında gelişmekte olan bir ülkede yaşamamız ve en az bir yabancı dil öğrenmenin dünya çapında öneminin artması sebebiyle, dil öğretiminin okul öncesi eğitim seviyesine indirilmesi etkili bir yol olarak görülmektedir. Sizin de bildiğiniz üzere, bu fikirler eğitim kalitesinin ve verimliliğinin üst düzey olduğu ülkelerde olumlu sonuçlarla karşımıza çıkmaktadır.


Ülkemizde yabancı dil öğretimi konusuna geniş bir çerçeveden baktığımızda ve bu konuda gündemde olan projeleri araştırdığımızda, dil öğretiminin okul öncesi programlarda da uygulanması ve ithal öğretmen alımı projelerinin söz konusu olduğunu görmekteyiz. İthal öğretmen istihdamı planları ise bekleyen yaklaşık 20bin İngilizce öğretmeninin geleceğini belirsizleştirmektedir.


Sizlerden talebimiz, İngilizce öğretiminin okul öncesi yaş grubunda müfredatta yer alması düşüncesine önayak olmanız ve 2011 Kasım için düşünülen 10bin ithal öğretmen projesine ihtiyaç duymaksızın, kendi ülkemizin yabancı dil öğretmenlerine gereken istihdamın, Kasım 2011’de onlar için düşünülen sayı oranında bizlere sağlanmasıdır. İthal öğretmen istihdamı için kullanılacak bütçe, kendi vatandaşımıza ayrılabilir düşüncesini taşımaktayız. Tüm bu konularda, medyada yaşanan bilgi kirlilikleri varsa açıklığa kavuşturmanız, netleşmemiş çalışmalar varsa belirginleştirmeniz bizlere daha anlamlı yarınlar sunacaktır.


Öğretmen çevresine nur saçarken kendisi eriyen insanlık sevdalısıdır ama görevinden yoksun kaldıkça da eridiğini hep derinden hissetmektedir. İngilizce öğretmenleri olarak batıya açılan kapılarda bir anahtar olmak da bizlere düşüyorsa, bizlere düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.

 

 


Saygılarımızla,


İngilizce Öğretmenleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.