İmkansızlıklar içinde büyük başarı hikayeleri

İmkansızlıklar içinde büyük başarı hikayeleri

Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi, her alanda Ankara'ya örnek olacak çalışmalar yapmakta

Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi, her alanda Ankara'ya örnek olacak çalışmalar yapmakta. Farklı bölgelerden öğrenci alan okul, farklı veli ve öğrenci profili ile bir kültür zenginliğine aynı zamanda da farklılıkların getirdiği zorluklara sahip. SBS başarısı düşük olan öğrencilerin kayıt yaptırdığı bir kurum olan okulun, ilçe merkezi dışında 22 farklı belde ve ilçeden öğrencisi var. Bununla birlikte  Ankara'daki meslek liselerine başarı puanlarının yetersizliği nedeniyle kayıt yaptıramayan meslek lisesi öğrencileri de okulun profilinde yer almaktadır.

 

       Ayaş'taki sosyo-kültürel yapının getirdiği olumsuzluklar nedeniyle, ilçede öğrencilerin akademik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları ortamlar bulunmamaktadır. "Dershaneye gitmeden sınavda başarılı olunamaz."anlayışını , ilçede gidebilecekleri bir dershaneleri bulunmayan öğnecilerde kırmak adına ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Henry Ford demiş ki, “Dünyadaki en büyük keşif, bir insanın yapabileceğini düşünmediğini yapabilmesidir.” Ama bu okulda her şey düşünülmüş. Öğrencilerin yaşamlarının keşfini gerçekleştirmeleri amacıyla bu okulda  tüm okul kadrosu bir bütün olarak çalışmakta.Bu çalışmanın sonucunda da öğrencilerin başarıları , bir üst öğrenime yerleşme oranları her geçen yıl artmaktadır.

 

 ‘Dünyada bizi sınırlayan şey, bizim düşüncelerimiz ve bizim kararlılık olmayışımızdır.’düşüncesiyle  ders dışı etüd çalışmaları hafta sonu kursları gibi öğrencilerinin akademik başarılarını artırıcı  çalışmalar yapılmaktadır. Öğretim kadrosunun son derece uyumlu ve gönüllü bir şekilde yaptığı bu çalışmalar sonucunda, 2011 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre okul başarısı %64'ten %70'e çıkartılmıştır. Bu sonuç, öğrencilere  başarısızlığın bir kader olmadığı inancını aşılanması ve etkili  akademik çalışmaların neticesinde gelmiştir. Elde edilen bu başarı 2011 TKY çalışmalarının da konusu oldu. Çalışma konuları "Bir Üst Öğrenime Yerleşen Öğrenci Sayısını Artırmak’’. Bu çalışmalarıyla ANAK ÇPL ekip dalında ilçe birincisi ve Ankara ikincisi olarak da başırılarını taçlandırdı.

   Üniversite sınavında, gerek ÇPL'ler gerekse genel liseler arasında ders başarısı bazında da büyük başarılar elde ettiler. Sınavlarda tüm branşlarda Ankara genelinde elde edilen netleri hep yakalamakla birlikte özellikle coğrafya netlerinin son derece düşük olduğu Ankara’da, dikkat çekici bir başarı elde ettiler. Okulun özellikle son 3 yılda elde ettiği coğrafya başarısı genel liselerin ve ÇPL'lerin önüne geçti.   Bu dikkat çekici başarı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü  Kamil Aydoğan'ın da dikkatinden kaçmadı. Kamil Aydoğan Ankara'daki tüm coğrafya öğretmenlerinin katılımıyla düzenlediği bir toplantıda okulun  coğrafya öğretmeni Füsun Evren'den, bu başarının kaynağını tüm Ankara’daki coğrafya öğretmenleriyle paylaşmısını istedi. Ayrıca düzenlediği tüm toplantılarda Ayaş Naime Ali Karataş ÇPL'yi başarının adresi olarak göstermiş ve ilimizdeki tüm okulların, “Ayaş Naime Ali Karataş ÇPL'den ne kadar gerideyiz ? " sorusunu kendilerine sormaları gerekliliğini belirterek ANAK ÇPL’ yi ve öğretmenlerini onurlandırmıştır.

 

            ANAK ÇPL öğretmen ve öğrencileri ise bu başarıyı elde edebilmek için şimdiye kadar çok çalıştıklarını ancak asıl işin, elde ettikleri bu başarıyı korumak ve daha ilerilere taşımak olduğunu belirttiler. Kamil Aydoğan’ın coğrafya öğretmenlerine sorduğu soruyu kendilerine:’’Kendimizi nasıl aşabiliriz?”şeklinde soran ANAK ÇPL, bulunduğu yeri hak ettiğini ve başarının tek adresi olduğunu kanıtlıyor .

image001.20120404015631.jpg

 

image002.20120404015643.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.