"İmam Hatipler Milletin Göz Bebeği Olacak"

"İmam Hatipler Milletin Göz Bebeği Olacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kuruluş yıldönümü töreninin ardından, İstanbul'da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine video konferans aracılığıyla katıldı.

"Allah'ın izniyle bu toprakların üzerinde Kur’an-ı Kerim ebediyen okunacak Peygamber sevgisi sönmeyecek ezan susmayacaktır" diyen Başbakan, yeni eğitim sistemi ile bir haksızlığın ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan güne, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü programına katılarak başladı.

Programda konuşma yapmayan Başbakan, bir mesaj yayınladı.

Başbakan, "Anayasa mahkemesi, güçler ayrılığı ilkesini benimsemiş, demokrasiye sıkı sıkıya bağlı cumhuriyetimizin, hukuk devleti niteliğinin temel güvencelerinden biridir." dedi.

Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Başbakanlık Resmi konuta geçti .

Buradan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, video konferans yöntemiyle katıldı.

Başbakan Erdoğan kendini dinleyenlere şu sözleri söyledi:

"Allah'ın izniyle Hz. Peygamberimizin ve şehitlerin şefaatiyle bu toprakların üzerinde Kuran-ı Kerim ebediyen okunacak peygamber sevgisi sönmeyecek ezan susmayacaktır. Kur'an-ı Kerim ile âhlaklanmış İHL mezunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insaallah bu milletin hem hizmetkarı hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir."

Başbakan Erdoğan, yeni eğitim sistemi ile bir haksızlığı ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

Başbakan, ''Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını, yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere, bunu nasip ettiği için de Rabbime şükrediyorum.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum