İLKÖĞRETİMDE PERFORMANS DEĞERLENDİRME PANELİ

İLKÖĞRETİMDE PERFORMANS DEĞERLENDİRME PANELİ

İLKÖĞRETİMDE PERFORMANS DEĞERLENDİRME PANELİ

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "İlköğretimde Performans Değerlendirme" Paneli, 17 Kasım 2011 Perşembe günü Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Panelde konuşma yapan Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, bu tür toplantıların dünyanın her yerinde yapıldığını, ülkelerin, dünya ailesi içerisinde daha iyi bir konuma ulaşması ve gelecek kuşaklara, yüksek standartlı yaşam koşulları sağlanması için çalışıldığını belirtti. Öğretmene birçok misyon yüklendiğini ve bu misyonun gereklerini öğretmene kazandırmanın bu tür panellerle gerçekleşebileceğini vurgulayan Aydoğan, başarının göreceli nedenlerden kaynaklandığının da altını çizerek, "Bu işin en önemli aktörü öğretmenlerdir." dedi. 

 Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünde, 16 Kasım 2011 tarihinde, Ankara’nın SBS’de başarılı olan 37 okulun zümre başkanları ile yaptığı toplantıda,  aynı sınıfın farklı derslerdeki başarı ve başarısızlığının nedenlerini değerlendirdiklerini belirten Aydoğan "Yapılan bu toplantıda zihnimizdeki önyargıları kıran bir sonuç çıktı. Bazı okullarda deneyimli, bazı okullarda ücretli öğretmenlerin başarılı olduklarını gördük. Aynı sınıfta farklı ders performanslarının nedenlerini araştırdık. Başarıda öğretmenin rolü kadar farklı birçok faktörün de etkin olduğunu belirledik" dedi.

 Törenin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Ali Gül, böyle bir çalışmaya ortaklık eden Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’a teşekkür etti. Performans değerlendirmenin yerinde ve zamanında yapılması gerektiğini vurgulayan Gül,  performans değerlendirmenin önemine değinerek "Performans değerlendirme ilköğretimdeki girdilerimizle çıktılarımız arasındaki oranlarımızın değerlendirilmesi ve her şeyin bilimsel verilere dayandırılması açısından çok önemlidir." dedi.

 Başkanlığını Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yaptığı panelde; Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu "Performansa Dayalı Durum Belirleme Sürecinde Becerilerin Ölçülmesi", Prof. Dr. Şener Büyüköztürk "Performansa Dayalı Durum Belirleme Sürecinde Performans Görevlerinin Rolü", Yrd. Doç. Dr. Eren Ceylan "Uluslararası Öğrenci Başarısını Belirleme Sınavlarında Başarı Yeterlikleri  ve Ölçülmesi", Uzm. Dr. Seher Ulutaş ise "Performansa Dayalı Durum Belirlemenin Yasal Dayanakları" konularını sundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum