İlk başkan adayı belli oldu

İlk başkan adayı belli oldu

İlk başvuruyu yapan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "Benden daha tarafsız ve adil başkan bulamazlar. Benim yönettiğim Meclis'te kavga falan da olmaz" dedi.

4 Ağustos'ta yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi için ilk başvuru Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'ten geldi. Genç, "Bu Meclis benden daha tarafsız ve adil başkan bulamaz" dedi. AKP içinde Mehmet Ali Şahin'in isminin ön plana çıkarılması da CHP'nin tepkisine neden oldu. CHP'li Ahmet Ersin, "Şahin, cemaatleşmeyi Meclis'e taşıyacak" dedi.

Ben yönetirsem kavga falan olmaz

Meclis'te dün başlayan başvuru süresi 3 Ağustos'ta sona erecek. Partiler adaylarını belirlemek için son güne kadar bekleyecek. Genç, memleketi Tunceli'den Meclis Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Başvuru dilekçesini faksla TBMM Başkanlığı'na gönderen Genç, şunları söyledi: "Herkes beni tanır. En tarafsız ve adil ben yönetirim Meclis'i. Benim yönettiğim Meclis'te kavga falan da olmaz. Başkanlık seçimi, gizli oyla yapılıyor. Eğer milletvekilleri vicdanlarının sesini dinlerlerse beni seçerler. Yok, liderlerinin sözünden çıkmayacaklarsa o zaman milletvekilliği yapmalarına gerek kalmaz. Ben onlara halkın ve vicdanlarının sesini dinlemelerini tavsiye ediyorum."

CHP: Cemaatleşme Meclis'e taşınır

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise AKP'de eski bakan Mehmet Ali Şahin'in isminin ön plana çıkartılmasına tepki gösterdi. Ersin, Şahin'in görev yaptığı her alanda başarısızlık yaşadığını, devlette ve sporda cemaat ve tarikatlara kapı açtığını iddia etti. Ersin şöyle dedi: "Kendisi önce Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Onun döneminde, sporda ve futbolda şike, mafyalaşma ve doping olaylarında olağanüstü artış oldu. Tarikat ve cemaatlerin spora sızmalarına bilinçli olarak göz yumdu. Adalet Bakanlığı döneminde ise yargıda cemaat kadrolaşması zirve yaptı. Bugün yargının siyasallaştığı, cemaat ve tarikatların yargıda etkin konuma geldiği tespiti yapılıyorsa, bunun baş sorumlusu Şahin'dir. Deniz Feneri yolsuzluğunu üstünü örtmek görevi de ona verilmiştir. Dolayısıyla Şahin, görev yaptığı yerlerde son derece başarısız olmuştur. Şahin, Meclis başkanı olursa tarikatlar ve cemaatler cumhuriyetin bir kalesini daha düşürmüş olurlar."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.