İLESAM’IN 2011 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İLESAM’IN 2011 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İLESAM’IN 2011 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

“Marifet iltifata tabidir. İltifat görmeyen meta zayidir.”

 

2011 İLESAM Ödül töreni 31 Mayıs 2012 Perşembe günü Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşti.

 

“Marifet iltifata tabidir. İltifat edilmeyen meta zayidir.” ilkesinden hareketle yola çıkan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği 5 ayrı kategoride 35 ödül dağıtmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Açılış konuşması için kürsüye gelen İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız Kuruluş amacımız üyelerimizin Telif Haklarını korumak ve korsanla mücadele etmektir. İLESAM’ın hinterlandına giren alanlar çok farklı, hizmet ettiğimiz yelpaze oldukça geniş. Biz, İLESAM olarak yapmamız gerekeni yerine getirdiğimiz gibi yapmamız gerekenden fazlasını da gerçekleştirebilmek için uğraşıyoruz. Sosyal Sorumluk projeleri kapsamında da pek çok girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Son 2 yılda, Türkiye’nin değişik illerindeki 50 civarında okulda bu konuda bilgilendirme toplantısı yaptık, Telif Hakları ve korsanla mücadele konusunda seminerler verdik,  toplantılar yaptık ve çeşitli projelerle toplumun her kesiminden insanımızı eğitmeyi amaçladık. Bu faaliyetlerimiz kapsamında yaşlılarla, tarımla, kimsesiz çocuklarla, yardıma muhtaç insanlarımız ve engelli vatandaşlarımızla ilgili projelerimizi hayata geçirmek de bizleri mutlu etti. Öte yandan; ne üzücüdür ki yazarlık, şairlik bir meslek olarak kabul edilmediğinden yazarlarımız ve şairlerimiz hayatlarını idame ettirebilecekleri başka işlerde çalışmak zorundalar. Günümüzde zaman zaman içi boş ödüllerin verildiğine tanıklık etsek  de kuruluşundan bu yana, 26 yıldır bilim, ilim, edebiyat ve kültür  kulvarlarında hizmet eden üyelerinin maddi ve manevi haklarını koruyan İLESAM’ın verdiği bu ödüller, bundan sonraki çalışmaların omuzlara yüklediği sorumluluğun, çok çalışmanın ödülleri olup daha da ileri gidilmesinde teşvik noktasında önemlidir.” diyerek Mevlana’nın Söz az ve öz gerektirir vesselâm" sözüyle konuşmasını noktaladı.

 

 İLESAM ŞEREF ÖDÜLÜ:Prof.Dr. Zeynep KORKMAZ, Mustafa FİRENGİZ, Bekir Sıtkı FIRAT’a

 İLESAM BAŞARI ÖDÜLÜ:Ahmet MUSAOĞLU, Doç.Dr. Merthan DÜNDAR’a

 TÜRK DÜNYASI İLİM ve EDEBİYATINA HİZMET ÖDÜLÜ:  Prof.Dr. Tuncer GÜLENSOY, Yrd. Doç. Dr.Yakup DELİÖMEROĞLU’na

İLESAM TEŞVİK ÖDÜLÜ: Doç.Dr. Levent BAYRAKTAR’a

İLESAM KÜLTÜR-SANAT ÖDÜLLERİ:Hikâye: Osman ÇEVİKSOY; Şiir: Vedat FİDANBOY; Roman: Mehmet NİYAZİ; Gezi: Hacer ÖZTÜRK; Hatıra: Mehmet Serhan TAYŞİ; Deneme:  Hikmet KÖKSAL; Araştırma-İnceleme: Prof.Dr. İsmail DOĞAN; Tarih: Prof.Dr.Taha  Niyazi KARACA; Edebî Tenkit:  Gökhan TUNÇ; Biyografi:  Mahmut ÇETİN;  Tiyatro: Turgut ÖZAKMAN; Çocuk Edebiyatı: Bestami YAZGAN; Basın: Arslan BULUT; Dergi Yayıncılığı:  MEB Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim Dergisi; Elektronik Yayıncılık: birharf.net; Yayınevi:  AKÇAĞ Yayınevi; Kamu Yayıncılığı: Türk Tarih Kurumu; TV Programı: TRT - Ömür Dediğin Programı; Sinema: Ömer Faruk SORAK; Müzik:  Can ATİLLA; Belgesel:  Mehmet Akif ERBAŞ; Radyo Programcılığı: Zehra Birsen YAMAK; Halk Kültürü:Dr.Nezir TEMUR; Klasik Türk Sanatları:  Serhan ÇİFTÇİGÜZELİ; Karikatür:  Hakkı USLU; Kültür ve Sanata Hizmet Ödülü: Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ’ye verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.