İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı Görevlendirmeleri

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı Görevlendirmeleri

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı Görevlendirmeleri

Münhal bulunan 300 e yakın ilçe milli eğitim müdürlüğü için Bakanlığa tekliflerin gittiği, bunların değerlendirilebileceği bir süredir konuşuluyor. Geçen haftalarda ki bu konu ile ilgili yazılarımda, yapılabilecek böyle bir uygulamanın yasal olduğunu belirtmiştim. Önünde de hiçbir engel yok! Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği, bu tür uygulamalara cevaz vermektedir. Hatta okul müdürleri rotasyonundan önce sınava dayalı atamaların yapıldığını daha sonra rotasyonun uygulandığını hepimiz müşahede ettik. Benzer bir durumun şube müdürleri rotasyonundan önce uygulanması muhtemel gibi görünse de, ben buna ihtimal vermiyordum. Ama böyle bir uygulama yapılırsa da artık şaşırmayacağım. Yönetmeliğin yayınlanma süreci uzadıkça fısıltı gazetesi çalışıyor. Bakanlık, illerden gelen tekliflere ne kadar kulak tıkayabilecek hep birlikte göreceğiz.

***

Bu hafta asıl konuşulan mevzuu ise il milli eğitim müdür yardımcılıklarının rotasyonu ile ilgili! İl milli eğitim müdür yardımcılarının kesinlikle rotasyon dışında kalacağı konuşuluyor. Mevzuata kasıtlı olarak bu görevdekiler için rotasyonun yazılmadığı ve il müdür yardımcılarının eğitim uzmanı olarak illerde kalabileceği konuşuluyor. Dedim ya konuşuluyor! Böyle bir durumun olması ancak 652 KHK da yapılacak değişiklikle mümkün olabilir. Yeni görevler ihdas etmek lazım. İllerde böyle bir kadro yok! Yoksa ben yaptım ile de olmaz! Ama KHK de il müdür yardımcılarının yer almadığının en üst düzeyde bilinmesine rağmen, şimdiye kadar hiç bir şey yapılmamış olması bu söylentilerin doğruluyor gibi! Yine il müdür yardımcılarının ek ödeme gösterge rakamlarının şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlerinden farklı olması da böyle bir uygulamanın bir başka işareti gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

***

Şunu da biliyoruz ki yaz aylarında rotasyon yapılacak. Bu konuda Dernek yönetimi istiyor, istemiyor tartışması yapılıyor. İstesek te istemesek te yer değiştirme yapılacak. KHK ye böyle bir uygulama için hüküm konmuş. Ben ertelenmesine de pek ihtimal vermiyorum. Gelecek yaz cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçimlerin tarihlerinin daha da yaklaşacak olması erteleme ihtimalini sıfıra indirmektedir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. İptali ya da ertelenmesi ile ilgili de hiçbir duyum almamaktayız. Sayın Müsteşarımızın dediği gibi bavulları hazırlıyoruz. Yalnız bavullarını kimler hazırlayacak o biraz tereddütlü!

***

Eğer yer değiştirmeden önce 300 e yakın boş bulunan ilçe müdürlüklerine okul müdürlerinden atama yapılır ve konuşulduğu gibi il müdür yardımcıları uzman kadrosuna geçer, işini yaptırabilen şube müdürleri de bölgeler arasında (yürürlükte ki yönetmeliğe uygun) yer değiştirecek olursa rotasyon amacına ulaşmamış olacaktır. Belki de bazılarının istediği yer değiştirme işlemi o zaman amacına ulaşacaktır!

***

Ben böyle bir adaletsizliğin yapılmayacağını düşünüyorum. Özellikle Sayın Bakanımızın geçmişte ki uygulamalarına baktığımızda buna geçit vermeyecektir. Münferit atamalar dışında sistematik bir atamanın yapılacağının ya da bazı kadroların rotasyona uğramayacağına aklım ermiyor. Umarım yanılmam!

***

Eğer yanılırsam da söyleyecek sözüm hazır! Hani bir söz var yaaa..alavere dalavere kürt mamo nöbete diye… Alavere dalavere adamı olmayan şube müdürü rotasyona… Temennim yaz aylarından sonra dağ fare doğurdu ya da yukarıda ki sözü içine alan bir yazı yazmak zorunda kalmam!

 

M.Akif MÜELLİFOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.