İlaç Takip Sistemi Masaya Yatırıldı

İlaç Takip Sistemi Masaya Yatırıldı

İlacın Üretiminden ve İthalinden Hastaya Sunumuna Kadar Tüm Aşamalarının Takip Edileceği "İlaç Takip Sistemi" (İts) Gelecek Yıldan İtibaren Uygulanmaya Başlanacak.

İlacın üretiminden ve ithalinden hastaya sunumuna kadar tüm aşamalarının takip edileceği "İlaç Takip Sistemi" (İTS) gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, odanın hizmet binasında düzenlenen "İTS" panelinde sistemin yeni eleman istihdamı gerektireceğini, iş yükünü artırıp ecza depoları sevkıyat sayımlarını düşüreceğini, ekstra stok maliyeti oluşturacağını ileri sürdü.

Bulut, sisteme ilişkin eleştirilerini sıralarken "Bu sistem bizim reçetesiz satma imkânımız olmayan bakkallarda satılır hale gelen ilaçların spot piyasasını engelleyecek mi" diye sordu.

Kayıt altına alınan bu yöntemle eczacıların devre dışı bırakılmak istendiğini savunan Bulut, şunları kaydetti: "İlaç takiple tezgâh üstü satış mı hayata geçirilecek. Şayet ilaç takip sistemi başlayacaksa, sağlık sisteminde kolaycılığın sağlanmasını, rasyonel ilaç kullanımına destek olunmasını, bürokratın ve kırtasiyenin kalkmasını diliyoruz. Daha fazla ekonomik ve iş yükü maliyetini kaldıramaz haldeyiz."

Eczacılığı huzur içinde yapmak istediklerine dikkat çeken Bulut, eczacılık hizmeti verirken işyerlerinin de ayakta kalmasını istediklerini ifade etti.

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak da ilaç takip sisteminin doğru bir sistem olduğunu ancak bir takım endişeleri olduğunu aktardı.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, panele katılanlara sistemin işleyişiyle ilgili bilgi verip soruları yanıtladı.

www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.