İlaç krizinde yeni gelişme

İlaç krizinde yeni gelişme

Türk Eczacıları Birliği protokolü iptal etti, vatandaş endişelendi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ferahlatan bir haber geldi

(TEB) bütün sigortalıların serbest eczanelerden indirimli ilaç almasını sağlayan protokolü iptal ettiğini duyurması, vatandaşı zor durumda bıraktı.

Hastane köşelerinde yeniden ilaç kuyruğuna girmek istemeyen sigortalılar, gözlerini Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevirdi.

TEB DEVRE DIŞI KALACAK

Bunun üzerine SGK'dan adeta yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Her yıl yenilenen protokol öncesi TEB'in yaptığı 'parayla ilaç alma dönemi başlayacak' tehdidinden rahatsız olan kurum, örgütü devreden çıkaracak sistem geliştirdi.

İnternetten imzalanabilecek bir sözleşme hazırlayan SGK, TEB ve eczacı odalarının uzlaşmaz tutumlarını sürdürmeleri halinde sistemi devreye sokarak artık eczacıları tek tek muhatap alabilecek. Böylece eczaneler, birlikten bağımsız olarak kurumun sitesine girerek anlaşmalarını yenileyebilecek.

TEB 250 YTL'LİK SÖZLEŞME BEDELİNİ ALAMAYACAK

Üstelik TEB'e 250-500 TL arasındaki sözleşme bedelini ödemekten kurtulacak. Sigortalı vatandaş da ilacını parayla alma tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacak.

TEB ile SGK arasında yapılan ilaç alım protokolü, 31 Aralık 2008 tarihi itibarıyla sona erdi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, dünkü açıklamasında, sözleşmeyi 1 Ocak 2009 itibarıyla feshettiklerini, 2 Şubat'tan itibaren ilaç paralarının cepten ödeneceğini duyurmuştu.

İKİ SANİYEDE BİREYSEL SÖZLEŞEME

Artık eczacılar, bireysel olarak istedikleri an web ortamında SGK ile sözleşme yapabilecek. 22 bin 576 eczaneyi yakından ilgilendiren e-sözleşme dönemi başladığında, eczaneler mevcut provizyon sisteminin altyapısı üzerinden birkaç saniyede sözleşme yapabilecek. Ayrıca otomasyon sisteminden sözleşmelerin tahsilat girişi gibi çalışmalar da yapılabilecek. Böylece keyfi uygulamalar ortadan kalkacak. Uzlaşmazlıklar sürerse, e-sözleşmenin her an devreye alınabileceği ifade ediliyor.

www.internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.