İl İçinde Zorunlu Hizmete Gideceklere Müjde

İl İçinde Zorunlu Hizmete Gideceklere Müjde

Başkan Kandemir, il içinde zorunlu hizmet kapsamında ki okullara gitmek isteyen öğretmenlere müjdeyi verdi.

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi'nde açıklama;

MEB, İl içinde zorunluya gitmek isteyenlere neden direniyor? haberimizde il içi atamalarda zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere zorunlu hizmet kapsamındaki okullara neden yer değiştirme hakkının verilmediğini dile getirmiştik.

Konuyla ilgili olarak Şube Başkanımız Kandemir, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU ile bir görüşme yaparak öğretmenlere müjdeyi verdi.

Başkan Kandemir yaptığı açıklamada; "İl içinde üç yılını doldurmayan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin il içinde zorunlu hizmet öngörülen okullara yer değiştirme hakkı verilmesi noktasında Sayın Genel Müdür Hamza Aydoğdu ile görüştüm.

İl içinde zorunluculara hak verilmedi. İl dışında verildi. İl içinde tüm kontenjanlar açıldığı halde il dışında sınırlı kontenjan açıldığından bir çok öğretmenin yer değiştiremeyeceğini eğer il içinde bu hak verilirse merkezdeki öğretmenlerin zorunlu bölgelere, güneydoğudaki öğretmenlerinde bu öğretmenlerin boşaltacağı okullara gelebileceğini anlattım. Hamza bey il içindede zorunluculara yer degistirme hakkı vereceklerini söyledi. hadi hayırlı olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum