İl başkanları istifa edecek

İl başkanları istifa edecek

12 Haziran seçimlerinin yaklaşması ile birlikte milletvekili adaylığı yarışı başladı.

AK Parti'de, milletvekili adayı olacak il başkanlarının 15 Ocak'a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Milletvekilliğine aday olacak belediye başkanları da görevlerinden ayrılacak.

AK Parti MYK'nın son toplantısında il ve belediye başkanlarının milletvekili adaylığının istifaları konuşuldu. İl başkanlarından aday olacakların 15 Ocak'a istifa etmeleri istendi. Ancak ayrılan il ve belediye başkanlarına milletvekilli adaylığı konusunda garanti verilmeyecek. AK Parti'de 2007 seçimlerinden bu yana il başkanlığı yapan isimlerin aday olmasına yeşil ışık yakıldı. İl başkanlığı görevine genel merkez kararı ile atanan isimlerin ise adaylığına sıcak bakılmıyor.

Özhaseki Meclis yolunda

İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun adaylık için istifa edeceği ileri sürülüyor. Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan ile yeni atanan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın görevlerini sürdüreceği belirtiliyor.

Milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanlarına sınırlama getirilmedi. Ancak, 2 dönemden fazla belediye başkanlığı yapan isimlerin şansının yüksek olduğu kaydediliyor. Dört dönemdir belediye başkanlığı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olacağı dile getiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise aday olmayacak.

Bilal ÇETİN- BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.